Social & Cultura

Aranjarea mesei: impactul ospitalității

Sfaturi despre cum alegem vinul și cu ce mâncăruri îl putem asocia

Când vine vorba de distracție și mâncare bună, puține lucruri impresionează la fel ca o masă formală pentru cină – mai ales atunci când aceasta a fost pregătită corect. Mai important, faptul că îți iei timp pentru a organiza o masă formală, le demonstrează oaspeților cât de mult îți pasă. Faptul că ești așteptat cum se cuvine și onorat ca oaspete printr-un design al mesei demn de cele mai elegante restaurante, contribuie stării de bine și îmbunătățește cu siguranță orice eveniment. Aranjezi o cină sau ai invitați la sfârșitul săptămânii? Îmbunătățește-ți abilitățile de găzduire a oricare petreceri sau seri speciale cu aranjareamesei.ro, locul unde poți găsi tot ce îți dorești ori nu știai că ai nevoie pentru a transforma orice eveniment într-unul de neuitat.

Se știe că factorii contextuali, precum atmosfera, materialele folosite ori chiar și mirosul lumânării așezate pe masă pot influența percepția consumatorilor asupra alimentelor și experiența generală a unei mese. Sărbătorile sunt un moment perfect pentru a adăuga puțină eleganță mesei. În loc de o cină uzuală în stil familial, găzduiește o cină formală de relaxare, cu servicii de masă din porțelan, unde oaspeților le sunt servite diferite aperitive, garnituri si feluri principale, pe o față de masă potrivită atmosferei. Nuanțele precum roșu, verde sau lila se potrivesc ca o mănușă meselor de lemn, dar și celor de sticlă. Bumbacul este un material plăcut atingerii și foarte ușor de curățat, în caz că în entuziasmul serii, cineva varsă paharul de vin.

Dacă pregătești doar o cină grăbită, dar la fel de delicioasă, alături de familia ta, după o zi lungă de muncă, ridică moralul tuturor alegând o față de masă în nuanțe viu colorate. Pe aceasta poți adăuga, pentru un cadru grijuliu și îmbelșugat, diverse farfurii, argintărie, pahare și alte elemente de servire suplimentare, asigurându-te că nu lipsește nimic și că atât copiii, cât și bunicii, se simt în largul lor la masă, fiind serviți în recipiente și cu ustensile de calitate de fiecare dată.

Odată ce îți dai seama că aranjarea mesei se bazează pe logică, lucrurile devin mai puțin intimidante. De exemplu, începeți să mâncați o masă folosind vesela din exteriorul din stânga și dreapta al farfuriei, apoi vă îndreptați spre farfurie pe măsură ce masa continuă. Furculițele sunt plasate la stânga farfuriei, cuțitele și lingurile la dreapta, într-o varietate de forme, materiale și nuanțe metalice, după placul oricărei gazde. Paharul cu apă stă deasupra cuțitului pentru cină, paharul cu vin alb în dreapta și cel pentru vinul roșu în centru. Seturile de pahare potrivite pentru orice fel de băutură sau ocazie, alături de o lungă listă de decantoare de cristal se găsesc pe aranjareamesei.ro.

Arta aranjării mesei este, de fapt, foarte simplă, odată ce ai înțeles câteva elemente de bază. Răsfăță-ți oaspeții cu o masă frumos pregătită. Vei deveni un adevărat profesionist în aranjarea mesei în cel mai scurt timp!Lasă un răspuns

Site creat de