IT

Arhitectura unui site, decisiva pentru pozitionarea fruntasa in motoarele de cautare

Arhitectura unui site

Pozitionarea cat mai sus in motoarele de cautare este unul dintre principalele teluri ale fiecarui antreprenor  care isi propune sa atraga, sa isi mareasca si sa isi fidelizeze cat mai multi clienti din mediul online si ocupa un loc central in strategiile de marketing specifice spatiului virtual.

Sunt numeroase elemente care conditioneaza si contribuie decisiv la succesul unei afaceri online si printre acestea, desi multi au tendinta de a-i subestima rolul, se numara si preocuparea pentru strucura site-ului. Fie ca este vorba despre un magazin online sau un site de prezentare, arhitectura unui site are implicatii considerabile asupra bunului mers al acelei afaceri, de calitatea acesteia depinzand pozitionarea mai slaba sau mai performanta in motoarele de cautare.

Specialistii de la o agentie seo iti vor putea oferi in acest sens cele mai bune sfaturi tehnice pentru ca site-ul tau sa intruneasca acele conditii menite sa-ti sporeasca semnificativ numarul de utilizatori. Ideal ar fi ca aceste recomandari sa fie aplicate de la inceput, mai exact atunci cand se initiaza construirea acelui site si se stabilesc toate detaliile planificarii, dar si in cazul in care site-ul deja functioneaza exista posibilitatea operarii unor modificari care se impun in vederea modernizarii si eficientizarii acestuia. Este recomandat optarea pentru o arhitectura clara, concisa, bine definita si atractiva, astfel incat sa aiba sanse sa devina un adevarat magnet pentru utilizatori, care sunt tot mai exigenti, vor continut de calitate superioara, cu informatii interesante, un site cu viteza sporita de incarcare, pentru ca, in caz contrar va creste rata de respingere, iar punctajul va fi slab in ceea ce priveste indicatorul „time on site”.

Un rol deosebit pentru o arhitectura performanta a site-ului  il au si acele instrumente seo, respectiv site-link-urile, care pot spori considerabil navigabilitatea site-ului. Acestea ghideaza utilizatorii catre acele informatii de calitate, iar pentru ca site-link-urile sa fie afisate, structura site-ului trebuie sa fie una performanta. De asemenea, tot pentru obtinerea unei arhitecturi accesibile, riguroase si atragatoare pentru utilizatori, este nevoie de o ierarhie bine gandita, bazata pe logica, fara a incarca inutil cu o puzderie de categorii si subctategorii interconectate defectuos.

Este bine sa se realizeze o limitare la categoriile cu adevarat relevante, fara aglomerari care vor deruta utilizatorul, determinandu-l sa aleaga alte site-uri competitoare, mai bine organizate. De asemenea, este benefica si pastrarea unui echilibru intre numarul categoriilor si cel al subcategoriilor din structura site-ului, care sa fie distincte si clare.Lasă un răspuns

Site creat de