De Vazut, Important

Artă în curtea școlii | Mai mulţi artişti au colorat zidurile cenuşii ale unei şcoli din Cluj (FOTO)

Artă în curtea școlii | Mai mulţi artişti au colorat zidurile cenuşii ale unei şcoli din Cluj

„Artă în curtea școlii – Lăsați artiștii stradali să coloreze Clujul” este un nou proiect implementat în urma procesului de Bugetare Participativă din 2017.

Primăria Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociația LaunLoc, au implementat proiectul pilot „Artă în curtea școlii” la Școala Gimnazială „Octavian Goga”, instituție de învățământ selectată în urma consultărilor cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Pe o suprafață de aproximativ 750 mp din pereții școlii au fost realizate picturi murale, încadrate în tema „Joaca”.

Lucrarea a fost realizată de către artiștii români Irlo, LostOptics, Ocu și Kero Zen, cărora li s-a alăturat Waone – artist ucrainean.

Proiectul „Artă în curtea școlii – Lăsați artiștii stradali să coloreze Clujul” s-a numărat printre primele 15 cele mai votate proiecte înscrise în procesul de bugetare participativă desfăşurat în anul 2017 de către municipalitate.

Prin mesajele transmise de picturi, „Artă în curtea școlii” urmărește să inspire elevii și să îi învețe să respecte arta în spațiul public, nu doar în cel al muzeelor sau al galeriilor de artă.

Impactul asupra întregii comunități va fi cu atât mai mare cu cât realizarea acestui proiect contribuie la îmbinarea componentei culturale cu cea educațională.

 

Bugetare participativă | Clujenii pot vota proiectele în care să fie investiţi o parte din banii ClujuluiLasă un răspuns

Site creat de