Important, Social & Cultura

ArtDesignDays 2024 a adus la Cluj cei mai importanți designeri, arhitecți și producători din România și Europa

ArtDesignDays 2024

ArtDesignDays 2024 a adus la Cluj cei mai importanți designeri, arhitecți și producători din România și Europa

În perioada 28-30 iunie 2024, Cluj-Napoca a fost gazda celei de-a doua ediții a festivalului ArtDesignDays, un eveniment de anvergură dedicat designerilor de interior, arhitecților și producătorilor de top din România și Europa. Festivalul s-a desfășurat la Cazinoul din Parcul Central și a adus împreună peste 20 de expozanți și numeroși specialiști din domeniu.

ArtDesignDays 2024 a debutat vineri, 28 iunie, cu un exclusivist eveniment Black Tie, unde expozanții și-au prezentat cele mai recente inovații și tendințe în designul de interior. Publicul a avut ocazia să descopere produse de înaltă calitate și soluții estetice revoluționare, menite să transforme orice spațiu într-un loc de vis.

Pe lista speakerilor la ArtDesignDays 2024 s-au aflat nume de renume din domeniul designului de interior, precum Sergiu Califar – designer de interior PureMess, Călin Santa – designer de interior UnuPlusUnu, Cristina Blaj – designer de interior Cristina Blaj Studio, Ovidiu Marian – designer OM Design, Gigi Nacev – director general Tempini Romania, Andreea Filipoiu – ICF Profesional Certified Coach & Mentor si MCC, Ana Mihail – designer de interior Ann Design, specialist în Feng-Shui tradițional. Aceștia au împărtășit cu entuziasm din experiența și cunoștințele lor, oferind inspirație și sfaturi valoroase participanților.

Sponsorii celei de-a doua ediţii Art Design Days au fost Magnolia şi Crama Jelna.

Alexandru, project manager la Borodi Design, a declarat pentru cluju.ro: „Borodi Design este o companie de design interior și producție de mobilă. Ne adresăm, în principal, clienților premium, atât rezidențiali, cât și B2B. Oferim servicii începând de la documente de design, randări, realizarea proiectului, pe care îl predăm clientului. De asemenea, partea de mobilier o putem realiza și implementa. La ArtDesignDays 2024 am venit cu o prezentare completă a serviciilor noastre, dar și cu proiecte deja realizate care reflectă activitatea noastră. Avem și piese de mobilier pe care le-am adus pentru a le expune.

Kocsis Carola, reprezentant Accent Decor, a adus în prim-plan noutățile acestui an: „Accent Decor se ocupă cu promovarea a trei mari fabrici belgiene care produc materiale de interior deosebite și luxuriante. La expoziție am venit cu ultimele colecții lansate anul acesta. Menționez o colecție de tapet textil 3D cu textură în relief și finisaj catifelat, o colecție cu broderie și inserții din perle, dar și modele adiacente din mătase naturală.

Jiga Constantin, manager Menatwork Solutions, a evidențiat inovațiile prezentate: „La această expoziție am venit să prezentăm două soluții. Una în domeniul acusticii, deoarece am început o colaborare cu Echo Jazz din Elveția, care aduce pe piață un produs verde, realizat din plastic reciclat. De asemenea, prezentăm o altă soluție: un producător de fațade de fibrociment – James Hardie – un producător de renume mondial, dar care este deocamdată necunoscut în România. Standul nostru de la ArtDesignDays 2024, realizat în colaborare cu James Hardie, dorește să scoată în evidență creativitatea pe care un designer sau un arhitect o poate avea într-un domeniu destul de necunoscut în România.

Catrinel Sabagiac a prezentat o colecție inovatoare de obiecte de design: „La ArtDesignDays 2024 am venit cu brandul meu personal (C-S). Creez obiecte în zona dintre design și artă contemporană. La expoziție am venit cu două piese din colecția Onnda: un suport de lumânări care are acest efect de <infinity mirror>. Mai avem și lampa Noosphere, care este un prototip din aceeași colecție. Acesta este un dispozitiv smart care poate fi controlat de pe telefon; poți să-i schimbi culorile sau să-l programezi.

Andreea Filipoiu, coach certificat internațional, a oferit perspective asupra relației cu clienții: „Am fost invitată în acest cadru pentru a fi unul dintre facilitatorii discuției legate de psihologia clientului. Ce aș dori eu să punctez este o îndrumare pentru a lăsa deoparte zona de rețete de genul <3 pași spre un client fericit> sau <5 rețete de succes pentru o vânzare excelentă> și a merge mai mult în zona de relații cu clientul. Discutăm aici de un mediu în care întâlnirile sunt fizice și, astfel, există multe diferențe față de mediul online, unde lucrurile sunt oarecum mai simple. Vreau să ne concentrăm pe ce înseamnă emoțiile, rolul emoțiilor în acest proces, ce înseamnă un contract informal și importanța de a fi mai puțin rigid în tot acest proces. Îi felicit pe organizatori! Mi se pare o inițiativă excelentă și le mulțumesc pentru această idee de a avea și un participant din zona de dezvoltare personală și psihologie.”

Teodora Monica Parcalab, unul dintre fondatorii firmei Axelen Impex SRL: „Principala activitate a companiei se axează pe comercializarea produselor din industria decorațiunilor interioare, în special produse destinate decorării pereților și podelelor. Produsele principale includ tapet decorativ, tapet din fibră de sticlă, vopsele lavabile premium, panouri decorative, riflaje și pardoseli SPC premium.

În cei 30 de ani de activitate, am acumulat experiență și ne-am adaptat permanent colecția de produse comercializate la nevoile mereu schimbătoare ale pieței, ceea ce ne-a permis să ne consolidăm relațiile de parteneriat și să construim legături durabile cu clienții noștri. Într-o piață aflată în continuă mișcare, am recunoscut importanța flexibilității și receptivității, asigurând rapiditate în deservire, o mare diversitate de produse în stoc, dar și posibilitatea de comenzi speciale. Suntem deschiși pentru noi parteneriate și punem la dispoziția clienților noștri servicii de calitate.”

La ArtDesignDays 2024 a fost prezentă şi firma Sticlalacomanda.ro – producător de panouri decorative din sticla securizată printate cu tehnologie UV ceramic sau vopsite în culori ral. Suntem prezenți pe piața din anul 2017 având sediu în Bistrița, județul Bistrița Năsăud, iar la nivel naţional în 61 de magazine fizice şi online pe cele mai importante platforme de tip marketplace. Livram produsele noastre oriunde în ţară și oferim montaj în județele Bistrița Năsăud, Cluj și Maramureș„, au declarat reprezentanţii firmei.

La eveniment au mai expus şi V Floor & Decor – un brand de parchet din Cluj-Napoca înființat în 2021. V Floor pune accent pe gama premium de parchet stratificat și lemn masiv, însă au completat oferta și cu variante mai accesibile. Ei oferă servicii complete de la consultanță până la montaj și vă așteaptă de luni până sâmbătă la showroom-ul de pe Strada Fabricii din Cluj-Napoca și online pe vfloor.ro sau Instagram.

Mai amintim şi Yatas Bedding, lider de 50 de ani pe piața din Turcia și în top 3 la nivel mondial, cu 500 de magazine în 55 de țări, care produce saltele pentru lanțuri hoteliere de prestigiu precum Hilton, Marriott și Radisson Blu; oferind o garanție de 10 ani, utilizează arcuri de cea mai înaltă calitate de la Leggett & Platt, iar toate materialele folosite sunt premiate cu Interzum Award.

La ArtDesignDays 2024 a fost prezenta şi o companie fondată în 1999 în Chișinău, Republica Moldova. Este vorba de Ambianța este un producător de mobilier de serie și saltele ortopedice, prezent pe piața din România din 2010, deținând trei fabrici în Chișinău, dintre care două pentru mobilă corp și una pentru saltele, toate dotate cu utilaje moderne de la Holzma, Homag, Weeke, Vitap și Biesse, și utilizând materii prime de înaltă calitate de la furnizori precum Swisskrono, Egger, Kastamonu, Hettich și Blum.

Moderatorul evenimentului a fost Cornel Crișan, un fashion editor și jurnalist cu o vastă experiență în televiziune, radio și presă națională și internațională. Cornel, aflat pentru a doua oară în această postură la ArtDesignDays, a contribuit la crearea unei atmosfere elegante și profesioniste, punând în valoare fiecare moment al festivalului.

ArtDesignDays 2024 a oferit nu doar o platformă de expunere pentru produsele și serviciile de top, ci și o oportunitate unică pentru vizitatori de a-și extinde cunoștințele și orizonturile în materie de design interior. Indiferent dacă scopul lor era redecorarea casei, a biroului sau pur și simplu întâlnirea cu designeri de top, participanții au avut parte de o experiență memorabilă.

Ionela Hederfai, designer de interior și organizator ArtDesignDays 2024, a subliniat scopul acestui festival: „Mi-am dorit să creez o experiență premium pentru producătorii și furnizorii de top din România și Europa, atât la prima ediție cât și la a doua, dar și să oferim oportunitatea tuturor celor interesați să își lărgească orizonturile în ceea ce privește decorațiunile interioare, designul și diferitele tehnici de a înfrumuseța casa sau spațiul de lucru. Îmi doresc ca fiecare vizitator să plece cu o mulțime de idei pe care să le pună apoi în practică, consiliați de către expozanții noștri!”.

Festivalul ArtDesignDays 2024 continuă să fie un eveniment important în domeniul designului de interior, aducând împreună creativitatea, inovația și profesionalismul celor mai buni din industrie.
Lasă un răspuns

Site creat de