Uncategorized

Artistul Ştefan Socaciu organizează expoziţia Brâncuşi. Visions la Cluj-Napoca

Ştefan Socaciu expozitie Brancusi Cluj

Asociaţia Culturală Ciorchin în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, precum şi cu Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor organizează expoziţia Brâncuşi. Visions semnată de artistul fotograf Ştefan Socaciu. Vernisajul va avea loc în data de 19 februarie 2016 la Turnul Croitorilor cu începere de la ora 17.

Cu o bogată activitate în domeniul artei fotografice, dar şi de fotoreporter şi formator în fotografie, artistul Ştefan Socaciu aduce, prin intermediul expoziţiei sale, un omagiu lui Constantin Brâncuşi la aniversarea a 140 de ani de la naşterea celebrului sculptor român stabilit la Paris. Astfel că, alegerea datei vernisării expoziţiei nu este deloc întâmplătoare, 19 februarie fiind şi ziua în care în anul 1876, Constantin Brâncuşi se năştea la Hobița.

Expoziţia Brâncuşi. Visions renuneşte o serie de lucrări de mari dimensiuni realizate într-o tehnică aparte, cea a lightpainting-ului, o premieră în sfera fotografiei de artă din România.

Dincolo de lemn, piatră sau metal, „viziunile” brâncuşiene semnate de artistul fotograf Ştefan Socaciu reinterpretează în culoare şi lumină câteva lucrări celebre ale lui Constantin Brâncuşi precum Coloana fără sfârşit, Aleea scaunelor, Începutul lumii, Masa tăcerii, Pasăre în văzduh, Poarta sărutului, Domnişoara Pogany, Prometeu, Sărutul şi Trunchi feminin.

Absolvent al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, departamentul de foto-video, Ştefan Socaciu se afla la cea de-a 12-a expoziţie personală, construită şi de această dată pe sondarea capacităţilor tehnice şi artistice ale realizării unei fotografii, dar şi pe propriile căutări tematice atât din domeniul artistic, cât şi din cel religios şi cultural.

Expoziţia Brâncuşi. Visions va fi deschisă la Turnul Croitorilor până în data de 2 martie.

 

 Lasă un răspuns

Site creat de