De Vazut

Așa NU: Suveniruri din vacanțe din țări îndepărtate

suveniruri din vacante

Vacanțele exotice sau în țări de la celălalt capăt al lumii sunt din ce în ce mai populare printre românii cărora le place să călătorească. Mexic, Cuba, Japonia, China, Kenya, fiecare țară are farmecul său. Și pentru că dintr-un astfel de concediu nu te poți întoarce fără suveniruri, ce poți aduce acasă? Destul de multe obiecte care să îți amintească de locurile prin care ai trecut. La fel de bine, poți cădea și în micile capcane în care alegi obiecte neinspirate.

Care sunt suvenirurile pe care nu ar trebui să le aduci cu tine dintr-o vacanță exotică? Iată câteva idei pe care ar trebui să le scoți de pe lista de dorințe.

Ce nu ar trebui să ai în bagajul de vacanță dintr-o țară îndepărtată

1. Obiectele ilegale

Călătoriile în America de Sud pot fi cu adevărat grozave, mai ales că acolo te poți bucura de celebrele trabucuri cubaneze, tequila și altele asemănătoare. Însă dacă te gândești că acestea sunt idei bune de suveniruri, este recomandat să te interesezi mai întâi de regulile de import ale obiectelor respective.

În cazul țigărilor sau băuturilor alcoolice, este bine să ții cont de faptul că există reguli foarte stricte legate de numărul sau cantitatea acestora, astfel că riști nu doar să rămâi fără suveniruri, ci să fii pasibil sau pasibilă de amendă sau mai rău. Așadar, interesează-te dinainte cu ce ai și cu ce nu ai voie să călătorești dintr-o țară străină.

2. Suvenirurile perisabile și de dimensiuni mari

Atunci când știi că te așteaptă un drum lung, amintirile perisabile de tipul mâncărurilor sau a altor bunătăți, nu este cea mai bună idee. Bineînțeles că poți alege diverse tipuri de bomboane sau ciocolată care au termen de valabilitate mai mare și sunt mai ușoare și suficient de mici încât să încapă în bagajul de mână, însă este recomandat să eviți să aduci diverse preparate.

În ceea ce privește obiectele mari, de asemenea este recomandat să fie evitate din cauza dimensiunilor lor, bineînțeles. Acest lucru se aplică și în cazul țigărilor, fiind mai ușor să îți îndrepți atenția către tutun. Acesta poate fi măcinat cu ajutorul unui grinder pentru tutun și folosit cu foițe speciale de rulat.

3. Obiecte care se sparg

Deși par și sunt drăguțe, obiectele fragile precum bibelourile se pot sparge destul de ușor, mai ales atunci când vii dintr-o țară aflată mult mai departe de România. Manipularea bagajelor de cală, dar și a celor de mână, escalele, toate sunt operațiuni pe care nu le poți controla cum dorești, riscând ca suvenirurile tale să ajungă acasă în bucăți.

În schimb, te poți îndrepta către alt tip de amintiri, precum cele din materiale textile, eșarfele, păturile de dimensiuni mici, prosoapele sau chiar șorțurile de bucătărie, iată câteva idei mult mai simplu de transportat, dar și destul de utile.

În concluzie, alege cu grijă amintirile fizice pe care vrei să le iei cu tine din vacanță, astfel încât să te poți bucura din plin de cele pe care le vei aduce. Iar cele din lista de mai sus te pot ajuta să te îndrepți către suveniruri cu adevărat utile.

Sursa foto: Pexels.comLasă un răspuns

Site creat de