Social & Cultura

Atelier de ROBOTICĂ pentru copii, la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane

herbstfest 4

Copiii din Cluj sunt invitati la atelierul de robotică pentru copii ”Roboter-Workshop für Kinder”, organizat de echipa Atelier Kaya Tech în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest 2016, sâmbătă și duminică, 1 și 2 octombrie, între orele 11:00-15:00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Pentru câteva ore, copiii vor participa la demonstrații cu roboți. Atelierul de robotică va oferi o demonstrație cu roboți construiți și programați de copiii participanți la cursurile organizate de ”Atelier KAYA TECH” în Cluj-Napoca. Suportul constructiv pentru realizarea și programarea roboților este furnizat de sistemele Lego Mindstorms ®EV3 de ultimă generație, sisteme oferite și în programul educațional din multe state europene, inclusiv de limbă germană.

Accesul este GRATUIT. Înscrierile se fac la adresele de e-mail: office@atelierkaya.ro, atelierkaya@yahoo.com, sau direct la fața locului, în limita spațiului disponibil.

Atelierul din cadrul Herbsfest2016 face parte dintr-o inițiativă mai complexă a celor de la ”Atelier KAYA TECH”, destinată elevilor, de redescoperire a chefului de învățare prin găsirea și oferirea de alternative pentru organizarea timpului liber.  Alternativa pentru „Trebuie să învăț” este „Îmi doresc să învăț”.

Provocarea principală a unui sistem de învățământ complex, poate prea încărcat, o reprezintă găsirea unor puncte de interes reale pentru tinerii din grupa de vârstă cuprinsă între 8 și 18 ani, într-o societate pregătită să treacă la integrarea membrilor săi, respectând puterea extraordinară de receptivitate la noutate și creativitate liberă, neangajată.

”Prin soluția propusă de atelierul nostru și prezentată în cadrul evenimentului Herbstfest 2016, dorim să contribuim la dezvoltarea ofertei de alternative reale de programe, menite să „reaprindă” interesul învățământului pentru practică și dacă ne este permisă expresia, „profesionalism în profesie”. Familiarizarea cu tehnologia încă de la cele mai fragede vârste conferă celor interesați, un avantaj real în dobândirea unor cunoștințe practice, contribuind poate la calificarea pe viitor chiar pentru obținerea unui loc de muncă mult mai apropiat de capacitățile reale, mult mai adecvat cerințelor economice ale societății. Conexiunile cu mediile de limbă germană pot completa acest avantaj, faptul că mulți dintre tinerii noștri urmează școala în limba germană, creează, alături de prezența limbii engleze sau franceze în mediul educațional, perspectiva formării unor generații mult mai bine pregătite, adăugând plusvaloare deschiderii deosebite spre utilitate și  inovativ”, spune Doris Nebert, profesor de informatică și inițiator al Atelierelor Kaya Tech.

În Atelierul KAYA TECH elementele de programare  sunt prezentate într-un mod plăcut și relaxant, prin joacă. În cadrul activităților de învățare propuse, copiii vor fi implicați în îndeletniciri pe care ei le adoră: să construiască și monteze diverse ansambluri funcționale, inclusiv cu valențe estetice; să utilizeze calculatorul și să navigheze pe internet; să pună întrebări și să interacționeze cu ceilalți copii. În acest fel ei se implică activ, în mod natural, prin joacă, în procesul de învățare, fiind îndrumați în acest sens de cadre specializate.


Atelier Kaya Tech S.R.L. cu sediul în localitatea Rodna, județul Bistrița-Năsăuda fost fondat în 2015, cu sprijinul unei finanțări în cadrul proiectului POSDRU/176/3.1./S/150300. Investiția în oameni și tehnologii de ultimă generație, a dus la crearea mai multor locuri de muncă, deschizând perspectiva dezvoltării activității în mai multe județe, inclusiv jud. Cluj.

Doris Nebert este profesoară gr.II informatică-TIC, absolventă a Universității Babeș-Bolyai, specializarea Informatică. A urmat cursuri postuniversitare de mecatronică I și II la Universitatea Tehnică din Cluj. Deține de asemenea certificări pentru educație non-formală, manager de proiect, formator, mentor și management educațional.Lasă un răspuns

Site creat de