De Vazut, Important

Atellier – magazinul online din Cluj unde găseşti numeroase bijuterii handmade unicat (VIDEO)

Atellier Wearable Art

De multe ori când suntem în căutarea cadoului ideal ne lovim de o mare problemă: lipsa de inspiraţie.

Şi, mai ales, când trebuie să cumpărăm un cadou pentru doamne sau domnişoare.

Brand-ul Atellier ne poate scoate, însă, din impas. Cu siguranţă, majoritatea reprezentantelor sexului frumos rămân impresionate când primesc în dar un accesoriu unicat, care le pune în evidenţă frumuseţea.

Aici intervine magazinul online Atellier care ne pune la dispoziţie o sumedenie de bijuterii handmade unicat. De la cercei, pandantive, inele, braţări şi până la semne de carte, pe site-ul atellier.ro vei găsi cadoul perfect.

Bijuteriile Atellier sunt create manual, prin tehnica broderiei. Fiecare petală, frunză sau detaliu sunt modelate manual și așezate atent, cu delicatețe, folosind un ac, împreună cu alte unelte fine.

Fiecare bijuterie este realizată cu grijă față de pasiunea pentru artizanat și necesită o deosebită atenție la detalii, astfel că orice creație este unică – nici chiar reprezentări ale aceluiași model nu pot ieși chiar identice.

Astfel, creaţiile atelierului nu ar trebui comparate cu bijuteriile produse în serie sau obținute prin procedee industriale.

În realizarea bijuteriilor și accesoriilor sunt investite multe ore de muncă, migală și dăruire, multă pasiune, pornind de la design, alegerea și combinarea culorilor, pregătirea materialelor necesare, realizarea efectivă, și până la asamblarea completă și finisajul final.

O bijuterie Atellier poate porni de la un concept, un desen sau o schiță realizate în atelier, dar și de la ideile sau evenimentele din viaţa clientului. Modelele de bijuterii personalizate vorbesc despre familie, despre aspirații, evenimente, copii sau personalitatea unică.

De aceea încurajez, ori de câte ori am ocazia, provocările voastre. Orice bijuterie personalizată, născută din imaginația ta, și trecută prin mâinile mele, îți asigură unicitatea, iar mie îmi oferă un nou mod de a evolua, din punct de vedere artistic. Tocmai de aceea spun că în acest proces nu îmi ești un simplu client, cât un partener de nădejde. Nimic nu ar fi posibil fără tine.” a povestit Elena, fondatoarea Atellier, pentru cluju.ro.

Ca realizare propriu-zisă, orice creație Atellier începe cu pregătirea materialelor, alegerea și combinarea culorilor din argilă, alegerea cristalelor sau a mărgelelor potrivite, care să complimenteze ansamblul. Argila polimerică necesită frământare înainte să poată fi modelată, asemeni plastilinei. După frământare și modelare în forma dorită, baza viitoarei bijuterii este așezată într-un suport de calitate din argint 925, inox sau alamă, după preferințe, și în ton cu obiectul dorit.

Partea a doua a procesului vizează decorațiunile bijuteriei, ceea ce va deveni „broderia” accesoriului. Din bile mici de argilă, se modelează de mână toate petalele și detaliile dorite, care apoi se așează cu finețe deasupra bazei create inițial, în forma stabilită conform schiței, cu ajutorul unui ac.

Produsul astfel rezultat se coace în cuptor,  pentru a oferi materialului durabilitatea cuvenită. De îndată ce produsul a ajuns la starea dorită, este integral rece și uscat, se poate trece la procedeul final, cel de lipire și asamblare.

În accesorizarea bijuteriilor Atellier se folosesc cristale Swarovski, perle și mărgele din sticlă, toate alese și montate în funcție de scopul final al produsului, de nuanța și povestea pe care le poartă.

Bijuteriile Atellier „Wearable Art” se potrivesc oricărei ținute, office sau nonconformiste, lejere sau de ocazie, și mai ales oricărei personalități.

Te asigur că nu vei trece niciodată neobservată purtând aceste creații, despre care acum știi cam la fel de multe ca mine.” a conchis Elena.2 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de