Timp liber, Important

Atipic Beauty la Cluj – creații vestimentare prezentate de femei imobilizate în scaune cu rotile

Atipic Beauty

12 fete frumoase imobilizate în scaune cu rotile vor prezenta creații vestimentare semnate de designerii români, în cadrul celei de-a 9-a ediții a proiectului Atipic Beauty, organizat de asociația Open Your Heart și agenția de turism Wens Travel. „Atipic Beauty”  este un eveniment de modă, care își propune să promoveze în mod constant imaginea persoanelor cu handicap locomotor din România, prin înlăturarea ideilor preconcepute despre dizabilitate.

Spectacolul de modă va avea loc marți, 21 iunie, ora 19.00 la Casino Parc – centrul de cultura urbană.

Cele 12 fete în scaune cu rotile vor fi însoțite pe podium de 12 persoane publice, în dorința de a elimina barierele din societatea românească și de a crea ideea de coeziune și incluziune socială a persoanelor cu dizabilități. În plus, pentru prima oară în cadrul evenimentului se doreşte strângerea de fonduri pentru achiziționarea de scaune cu rotile pentru participantele seriilor precedente.

Atipic Beauty este un eveniment unic în lume ca format şi este înregistrat ca brand. Chiar dacă societatea românească nu este pregatită încă să adopte acţiunile externe ale ţărilor care sunt familiarizate cu incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, noi ne-am propus să ne continuăm eforturile de promovare. Clujul este un oraș în care am fost mereu primite cu căldură și ne-am simțit extraordinar”, a declarat Magda Coman, președinta asociației Open Your Heart. Inițiatoare a proiectului, Magda Coman este un fost model profesionist care, în urma unui accident, a ajuns să trăiască viața în scaun cu rotile.

”Deşi pare deja o obişnuinţă în viaţa evenimentelor din Cluj, proiectul Atipic Beauty încearcă să elimine an de an câte o barieră din calea noastră pentru integrarea persoanelor cu dizabilăţi în societate. În plus, energia şi frumuseţea acestor fete va livra mereu o doză suplimentară fiecăruia dintre noi pentru a deveni mai buni şi toleranţi”, a susţinut Mihaela Călușer, managerul general al Wens Travel, organizatorul evenimentului.

Evenimentul este prezentat de Iuliana Tudor și va fi întregit de un miniconcert susținut de Maria Radu.

Colaborarea designerilor în proiect manifestă dorinţa acestora de a redefini ideea de frumuseţe şi perfecţiune prin realizarea unor ţinute pentru persoanele cu dizabilităţi, urmărindu-se astfel schimbarea ideilor preconcepute vizavi de aceste persoane.

Clujenii sunt invitați să ia parte la un eveniment emoționat, o adevărată lecție de viață în care frumusețea interioară este cea care contează cu adevărat.

Organizatori: Open Your Heart, Wens Travel

Parteneri: Asociația de Podiatrie, AGROSEL, KNEHEROM, KNEHEROM, ISDC,  AFA Cluj, Hiperdia, Medsan

Cu sprijinul: Primăria Cluj-Napoca, Deltamed, Oriflame, Grand Hotel Italia, Royal Classic Hotel, Unishowroom, Profi Stage Entertainment, Mobility Networks, Foarfeca de aur, COMPLETE BEAUTY, Alex Radulescu, Tina Olari

Partener de comunicare: Vitrina Advertising

***

Despre Open Your Heart. Asociația Open Your Heart este o asociație cu caracter nonprofit, nonguvernamental, apolitic și socio-umanitar care își propune să reprezinte interesele persoanelor cu dizabilități promovând în mod constant imaginea acestora, înlăturând astfel ideile preconcepute cu referire la diazibilitate. Asociaţia militează alături de alte asociaţii similare pentru elaborarea unei legislaţii specifice persoanelor cu dizabilităţi, în conformitate cu legislaţia internaţională.

Despre Wens Travel. Wens Travel este o companie de turism cu servicii complete înființată în 1997. Este una dintre puținele agenții de turism românești care înțeleg rolul de consilier, sfătuitor și ghid în personalizarea vacanțelor și călătoriilor. Wens Travel oferă soluții adaptate segmentului de business și de leisure, oferind totodată evenimente și servicii sportive complete.Lasă un răspuns

Site creat de