Uncategorized

Atracţiile turistice din judeţul Cluj, promovate la Londra

promovare cluj londra

Consiliul Judeţean Cluj, prin Serviciul Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, participă în perioada 2-5 noiembrie 2015, la cea de-a 36-a ediţie a evenimentului World Travel Market de la Londra. Acest eveniment este găzduit de ExCeL Exhibition Centre din Londra, reunind un număr important de expozanţi internaţionali din domeniul turismului.

Consiliul Judeţean Cluj participă la acest eveniment cu un stand în cadrul căruia sunt promovate principalele obiective turistice din judeţul Cluj precum şi evenimentele cultural-artistice care se vor desfăşura pe parcursul anului 2016.

Astfel, cele patru zile ale evenimentului sunt dedicate discuţiilor cu reprezentanţi din sectorul turismului, din diverse sfere de activitate, acestora fiindu-le oferite materiale de promovare a principalelor atracţiile turistice din Cluj-Napoca şi din judeţ, grupate pe categorii tematice (Muzee, Atracţii Naturale, Drumul Sării, Biserici şi Mănăstiri, Palate şi Castele) şi informaţii cu privire la opţiunile de cazare din municipiul Cluj-Napoca cât şi din cele mai atractive zone turistice judeţene. Totodată, în cadrul standului sunt distribuite materiale informative puse la dispoziţie de centrele de informare turistică din judeţ, în special pliante oferite de către centrele de informare turistică din Izvorul Crişului şi Corneşti.

În acelaşi timp, având în vedere că municipiul Cluj-Napoca deţine titlul de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015, se urmăreşte evidenţierea principalelor manifestări culturale care i-au susţinut titulatura şi i-au conferit Clujului o vizibilitate semnificativă pe plan naţional şi internaţional. Totodată, participarea la World Travel Market are ca scop şi susţinerea candidaturii Clujului în demersul de obţinere a titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Alături de numeroşi alţi vizitatori şi, în special, responsabili din domeniul turismului, Standul Consiliului Judeţean Cluj a fost vizitat de către Excelenţa Sa, Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Mihnea Ioan Motoc precum şi de către Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel Nedea.

Organizarea standului României a fost realizată de Oficiul Român de Turism de la Londra al Agenţiei Naţionale pentru Turism, acesta având o suprafaţă de 322 de metri pătraţi, suprafaţă destinată participării reprezentanţilor români interesaţi de promovarea pachetelor şi a destinaţiilor turistice naţionale.Lasă un răspuns

Site creat de