Social & Cultura

Au început înscrierile la atelierul pentru adolescenți Let’s Go Digital 2018

Let’s Go Digital!

Let’s Go Digital! continuă să descopere noi generații de cineaști la Festivalul Internațional de Film Transilvania (25 mai – 3 iunie 2018). Atelierul de film dedicat adolescenților ajunge anul acesta la ediția cu numărul 16.

Pasionații de cinema, fotografie și editare video din toată țara – adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani – au șansa să își petreacă 10 zile, în cadrul celui mai important festival de film din România, în compania profesioniștilor din industrie. Încă din 2005, de la momentul lansării lui, peste 200 de adolescenți au făcut primii pași în lumea filmului la TIFF.

Formularul de înscriere este disponibil aici: http://tiff.ro/lgd/inscrieri

Mulți dintre participanții LGD din edițiile anterioare au îmbrățișat cariere în film și au absolvit studii de cinema, filmează, montează, regizează sau joacă în filme, organizează festivaluri sau scriu despre cinema. Portofoliile unora dintre ei includ premii și nominalizări importante.Printre cineaștii selectați de-a lungul timpului în programul LGD se numără regizorii Luiza Pârvu, Anda Pușcaș, Ana Maria Comănescu, Alina Manolache, Sofia Iulia Nelega, monteurii Letiția Ștefănescu (Sieranevada), Răzvan Ilinca, Ștefan Pârlog, operatorii Tudor Platon și Vladimir Bulza, actorii Andrei Huțuleac, Anghel Damian, Teona Galgoțiu, criticii Irina Trocan și Iulia Voicu.

Istvan Szabo și Marta Meszaros vor fi omagiați la TIFF 2018

Tinerii pasionați de cinema vor petrece 1o zile la TIFF, timp în care vor parcurge toate etapele realizării unui film, de la alegerea subiectului și scrierea scenariului, până la filmare și montaj. Sub îndrumarea unor experți, participanții vor avea ocazia să-și exerseze aptitudinile pentru o viitoare carieră în cinematografie, având la dispoziție aparatură profesională și acces la evenimentele festivalului.

15 participanți vor fi selectați în urma înscrierilor de către echipa de traineri care va susține atelierul la Cluj-Napoca. Adolescenții vor lucra în echipe de câte trei, pornind de la o temă dată. Trei seniori, foști participanți Let’s Go Digital!, vor reveni la această ediție pentru a-i îndruma pe începători și pentru a realiza un „making of” al atelierului.

Publicul TIFF va urmări cele 5 scurtmetraje LGD și va desemna cel mai bun film al acestei ediții. Filmul câștigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere, în penultima zi de TIFF.

Înscrierile au loc până pe data de 22 aprilie 2018Lasă un răspuns

Site creat de