Uncategorized

Au început înscrierile pentru Concursul Internațional de Discursuri pentru elevi

Au început înscrierile pentru Concursul Internațional de Discursuri pentru elevi

Vorbitul în public reprezintă una dintre cele mai înalte abilități ale elevilor din România, iar aceștia au acum ocazia de a exprima lumii întregi opiniile lor despre viață și educație, în limba engleză, la Concursul Internațional de Discursuri EF Challenge 2016. Pentru ediția din acest an, organizatorii au lansat o întrebare foarte atractivă – “Crezi că nimic nu e imposibil?” – iar elevii din întreaga lume îşi vor utiliza toată creativitatea, pentru a elabora cele mai convingătoare discursuri pe această temă.

Competiţia de discursuri în limba engleză, adresată grupelor de vârstă 11-14 ani şi 15-19 ani, se desfăşoară în mai multe faze, iar prima etapă este selecţia la nivel de şcoală (15-30 martie 2016), urmată de pre-selecţia naţională (1-10 aprilie 2016) şi selecţia naţională (16 aprilie). Ultima etapă este selecţia mondială ce va avea loc în 30 aprilie 2016, iar cele mai bune 20 de discursuri vor fi prezentate în faţa unui public internaţional, la Forumul EF Youth Leadership, care se va ține în august 2016, la Rio de Janeiro (Brazilia). Înscrierile la concurs sunt gratuite şi se fac online, pe website-ul  http://www.ef.com/efchallenge/, de profesori, iar mai apoi de către elevi, pe baza „codului de profesor”.

Etapele concursului

La selecţia pe şcoală, profesorii coordonatori din fiecare unitate de învăţământ vor organiza un concurs pentru a alege câştigătorul din şcoala respectivă. Astfel, elevul ce acumulează cele mai multe puncte din fiecare școală va trebui să încarce filmarea pe YouTube, urmând ca link-ul cu videoclipul, de 2 până la 5 minute, să fie postat pe pagina www.Facebook.com/QdaysEdu – împreună cu numele complet, școala pe care o reprezintă și profesorul coordonator. Urmează apoi preselecţia naţională, unde se vor alege cele mai bune 20 de discursuri dintre câștigătorii din fiecare şcoală.

În cadrul selecţiei naţionale, se va alege cel mai bun discurs la nivel național, de această dată elevii aflându-se în fața unui public și al juriului. Câștigătorul va fi propus la selecția de la nivel mondial. Discursul câștigătorului din fiecare țară va fi filmat la nivel local, pentru a fi transmis juriului ce va face selecția globală, iar cei mai buni 20 de oratori din întreaga lume vor prezenta discursurile la Forumul EF Youth Leadership din Rio de Janeiro.

Premii atractive pentru elevi și pentru profesorii coordonatori

Organizatorii au pregătit și premii atractive pentru participanții din întreaga lume. Douăzeci dintre aceștia, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, vor fi câștigătorii unei excursii la EF Youth Leadership Forum în Rio de Janeiro. Cei mai mici dintre oratori (11-14 ani) au șansa să câștige un curs împreună cu colegii de clasă, în Marea Britanie sau în Singapore. Zece elevi vor câștiga o tabără internațională de studii pe o durată de 2 săptămâni. Recompensați vor fi și profesorii coordonatori, iar zece dintre aceștia vor primi un curs de pregătire didactică în străinătate și 300 de elevi și profesori vor câștiga un curs online de limbă engleză la EF Englishtown, pe o durată de 3 luni.

Comunicarea publică și intercomunitară reprezintă unele dintre cele mai importante valori ale generației viitoare

Tinerii din România au demonstrat de foarte mult timp că excelează la capitolul discurs și trebuie să fie angrenați din ce în ce mai des în astfel de competiții internaționale. Aici ar trebui să intervină profesorii de la fiecare școli, să-i încurajeze, să-i mobilizeze, deoarece elevii au foarte multe de spus lumii întregi, dar poate le lipsește curajul și încrederea că pot reuși. Chiar dacă, din păcate, public-speaking-ul nu este predat în școli, concursul internațional reprezintă un excelent mijloc prin care aceștia pot învăța anumite tehnici pentru îmbunătățirea abilităților de a vorbi în public. Nu trebuie să uităm că trăim în epoca globalizării, iar comunicarea publică și comunicarea intercomunitară reprezintă unele dintre cele mai importante valori pe care copiii trebuie să le deprindă.”, declară Andrei Henegar, directorul Qdays Educational Holidays şi coordonatorul etapei naţionale a concursului internaţional de discursuri.

Qdays Educational Holidays este reprezentantul oficial al EF Education First în România și coordonatorul ediției naționale a EF Challenge. De 6 ani, Qdays organizează tabere internaționale și promovează multiculturalitatea prin educație internațională. Programele disponibile prin intermediul Qdays dar și informații mai multe despre EF Challenge pot fi găsite pe pagina http://www.Qdays.roLasă un răspuns

Site creat de