Din Oras, Important

Au început lucrările de reabilitare pe străzile Cardinal Iuliu Hossu și George Coșbuc

Au început lucrările de reabilitare pe străzile Cardinal Iuliu Hossu și George Coșbuc

Luni, 1 martie, a fost dat startul lucrărilor de reabilitare pentru strada Cardinal Iuliu Hossu și strada George Coșbuc din municipiul Cluj-Napoca.

Astfel, în următoarea perioadă sunt necesare următoarele restricții de circulație:

  • circulația autovehiculelor se va desfășura restricționat, pe câte o bandă pe sens;
  • pe timpul lucrărilor, se interzice parcarea pe aceste străzi, etapizat;
  •  din cauza lucrărilor la trotuare au fost realizate culoare pietonale pe partea carosabilă. Acestea au fost marcate și protejate prin balize;
  • stațiile de transport în comun de pe strada George Coșbuc au fost relocate pe Aleea Stadion;
  • pe strada George Coșbuc, tronsonul cuprins între Aleea Stadion și Splaiul Independenței, s-a instituit sens unic de circulație dinspre Splaiul Independenței spre Aleea Stadion, circulația în zonă desfășurându-se pe Aleea Stadion – strada Uzinei Electrice – Splaiul Independenței.

Toate restricțiile de circulație sunt semnalizate prin indicatoare rutiere, marcaje temporare și alte mijloace de semnalizare rutieră.

Pentru strada Cardinal Iuliu Hossu situaţia proiectată prevede reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt) și refacerea trotuarelor cu plăci de piatră naturală, similar cu străzile adiacente. Trotuarele se vor dota cu mobilier urban asemănător celorlalte străzi din zona centrală.

Se vor amenaja: 85 de locuri de parcare, se vor amplasa 4 stații de încărcare mașini electrice, 14 rastele pentru parcare biciclete, 35 bănci cu spătar și fără spătar, 38 pubele, 80 de arbori noi și 58 de stâlpi de iluminat.

Valoarea investiției: 9.532.817,22 lei fără TVA.

Pentru strada George Coșbuc lucrările prevăd reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt) și refacerea trotuarelor cu dale de piatră naturală, similar cu străzile adiacente din zona centrală.

Se vor amenaja: 25 de locuri de parcare, 16 rastele pentru parcare biciclete, 10 bănci cu spătar și fără spătar, 22 pubele, 29 de arbori noi și 24 de stâlpi de iluminat.

Valoarea investiției: 5.727.410,71 lei fără TVA.

De asemenea, se vor executa lucrări de modernizare iluminat public cu aparate de iluminat cu surse LED inclusiv în zona trecerilor de pietoni, se vor amenaja rampe pentru fotoliile rulante pentru accesibilizarea zonelor publice persoanelor cu dizabilități.

Se vor executa lucrări de îmbunătățire a nivelului de securitate și protecție în instalații cu asigurarea parametrilor normali calitativi ai energiei electrice, lucrări executate prin SC Electrica SA

Se va construi canalizație și rețea de fibră optică precum și canalizație suplimentară pentru relocarea rețelelor aeriene în subteran de către CFO Integrator.

Lucrările de modernizare sunt realizate de RADP Cluj-Napoca.

Au început lucrările de reabilitare pe străzile Cardinal Iuliu Hossu și George CoșbucLasă un răspuns

Site creat de