Politic

Autoritățile locale vor putea decide introducerea unor taxe de poluare în zonele aglomerate ale oraşelor

taxe de poluare

Timbrul de mediu nu va fi înlocuit cu o taxă nouă, dar autorităţile locale vor avea liber să hotărască dacă introduc anumite taxe de poluare în zonele aglomerate.

Declaraţia aparţine ministrului Mediului Daniel Constantin. Acesta a mai spus că nivelul de poluare trebuie combătut printr-una din variantele care sunt implementate şi la nivelul Uniunii Europene.

Mai întai, însă, trebuie creată infrastructura şi o legislaţie care să permită administraţiilor publice locale să taxeze maşinile care intră în zone aglomerate.

Există trei sisteme la nivel de UE, fie o taxă de prima înmatriculare, fie un impozit care se plătește în funcție de gradul de poluare, fie o acciză în prețul carburantului. Acestea sunt cele 3 variante pentru a combate nivelul de poluare și pentru a avea mașini cât mai puțin poluante. Există sisteme care funcționează și în alte state în care un șofer care a intrat într-o anumită zonă este avertizat de faptul ca a intrat într-o altă zonă. El poate atunci sau în 24 de ore să trimită un sms în care să plătească taxa respectivă dacă ea va exista”, a declarat Daniel Constantin.Lasă un răspuns

Site creat de