Din Zona

Avantajele oferite de montajul ferestrelor cu geamuri termopane

Avantajele oferite de montajul ferestrelor cu geamuri termopane

Cresc valoarea locuintei

Ferestrele cu geamuri termopane ajuta la cresterea valorii locuintei dumneavoastra,  permitandu-va sa obtineti un rating de energie mult mai ridicat. Aceasta evaluare va oferi in plus o rentabilitate ridicata a investitiei (ROI) atunci cand va doriti sa renovati sau sa va extindeti. Veti avea facturi reduse de energie si alte avantaje utilizand astfel de ferestre. De asemenea, retineti ca orice locuinta cu rating ridicat al energiei va avea de asemenea si un pret de vanzare mult mai bun.

Reduc daunele suferite de mobilier

Un alt avantaj al acestui tip de ferestre este faptul ca se reduce degradarea pieselor de mobilier de catre factori externi de mediu precum soarele si caldura. Ferestrele cu geamuri termopane de calitate controleaza cantitatea de caldura si razele solare ce patrund intr-o incapere, ceea ce ajuta la reducerea daunelor suferite de covoare, mobilier, picturi si alte elemente valoroase din locuinta.

Elimina condensul

In multe case de astazi, aparitia condensului pe ferestre a devenit o mare problema.  Condensul apare de obicei atunci cand aerul umed intalneste o suprafata rece, fenomen usor de demonstrat daca veti sufla aer cald pe suprafata oglinzii de baie. Unele dintre cele mai grave problemele cauzate de condens sunt deteriorarea cadrului ferestrei – in special a celor din lemn – si degradarea podelei, a covorului, peretilor, arhitecturii etc. Prin condens se produce totodata si un nivel ridicat de umiditate, factor ce declanseaza aparitia mucegaiului. Geamurile cu termopane elimina condensul, deoarece gazul prins intre cele doua fete de sticla va ramane in permanenta la o temperatura standard.

Reduc emisiile de CO2

De-a lungul anilor, cresterea nivelului de dioxid de carbon a determinat schimbari climatice importante si temperaturi ridicate la nivel mondial. Acest factor a devenit o problema majora a societatii actuale, defavorizand viitorul copiilor nostri. Cum am mentionat mai devreme, acest tip de fereastra va reduce emisiile de gaze cu efect de sera, nemaifiind necesara pornirea si oprirea repetata a instalatiilor de incalzire.

In concluzie…

O fereastra cu geamuri termopane este solutia optima din punct de vedere energetic pe care orice locuinta ar trebui sa o aiba pentru a putea beneficia de toate avantajele mai sus mentionate. Gradul de protectie termica al acestora poate fi de asemenea imbunatatit folosind materiale de calitate sau izolatii suplimentare la nivelul usilor si ferestrelor.

De asemenea, in timpul verii, izolatia impiedica patrunderea caldurii de afara in spatiul de locuit. Reducand dependenta de sistemele de incalzire/racire veti putea sa economisiti mai mult in fiecare an, mai ales daca ati instalat geamuri termopane in toata locuinta dumneavoastra.

 Lasă un răspuns

Site creat de