Din Zona

Avantajele oferite de uşi din sticlă glisante

Avantajele oferite de uşi din sticlă glisante

Usile din sticla glisante sunt o solutie optima pentru buna compartimentare a spatiului si ofera numeroase avantaje. Spre exemplu, utilizarea de usi din sticla glisanta intr-un spatiu de birouri asigura nu doar mai mult spatiu, ci si mai multa luminozitate. In plus, ele dau senzatia de spatiu mai mare decat este in realitate. Despre toate aceste avantaje si beneficii se va discuta in acest articol.

Usi din sticla glisante – spatiu marit optic

Spatiul fizic va fi cu siguranta acelasi chiar si in momentul in care sunt puse usi din sticla glisante si nu se mareste amprenta pe sol a cladirii. Insa, din punct de vedere vizual, spatiul va parea mai mare. De ce este nevoie de iluzia de spatiu mai larg? Pentru impresia generala pe care si-o fac atat angajatii, cat si clientii si vizitatorii. Totul tine, de fapt, de lumina si de ideea de spatiu deschis.

In momentul in care peretii standard din beton sunt inlocuiti cu pereti de sticla, pe care se monteaza usi glisante, lumina va trece dintr-o parte in alta, ceea ce va da senzatia de spatiu mai larg. In plus, angajatii nu se mai simt ca intr-o celula atunci cand se afla intr-un birou mic, pentru ca pot vedea afara si li se va parea ca spatiul in care se afla este mult mai mare, ceea ce conteaza foarte mult pentru psihic si genereaza o productivitate mai mare.

Un angajat multumit si relaxat va munci mai bine si mai cu spor decat unul care devine frustrat pentru ca se simte inchis intr-un spatiu minuscul si intunecos sau iluminat numai artificial.

Mai mult spatiu util

Chiar daca, asa cum s-a mentionat si mai sus, spatiul fizic nu se modifica, folosind usi glisante, spatiul util poate fi mai mare. In momentul in care sunt instalate usile clasice in incinta, acestea se deschid la un anumit unghi in interior sau in exterior.

Avand in vedere faptul ca este vorba despre o cladire de birouri, usile trebuie sa se deschida in interior si, in acest caz, pot aparea accidente daca usa loveste cu o persoana sau cu un grup de persoane aflate pe hol.

Prin urmare, in zona in care se deschide usa nu se poate amplasa nimic, pentru ca obiectele vor fi lovite de usa atunci cand aceasta se deschide sau nu vor permite usii sa se deschida suficient. Astfel, spatiul util din birou, care de cele mai multe ori este mic din constructie, va fi si mai mic.

Atunci cand in birou sunt folosite imprimante mari, coltul in care se deschide usa nu poate fi ocupat de o astfel de imprimanta, pentru ca va fi lovita foarte des. In anumite situatii, usa nu se va deschide bine, pentru ca este multifunctionala care ii ingradeste traseul.

Punand un instrument de printare imens in alt loc va aparea senzatia de spatiu sufocat de obiecte, iar acest aspect face trimitere la punctul de mai sus despre angajatii fericiti si despre relaxarea si voia buna de la locul de munca. Toate aceste aspecte se vad in productivitate.Lasă un răspuns

Site creat de