Social & Cultura

Avantajele tencuielii decorative de calitate

Avantajele tencuielii decorative de calitate

Amenajarea locuințelor cu tencuială decorativă a devenit treptat cea mai cunoscută metodă de renovare grație frumuseții și gradului sporit de protecție pe care îl aduce acest material. O tencuială decorativă de calitate îți va oferi foarte multe avantaje, de care merită să te bucuri atât tu, cât și casa ta. Iată care sunt acestea.

Tencuiala decorativă este rezistentă în timp

Fiecare tip de tencuiala decorativă este menită să protejeze zona de anumite probleme. În oricare dintre cazuri, însă, tencuiala decorativa profesionala aduce marele avantaj al rezistenței. Aplicata in mod corect, tencuiala decorativă rezistă timp îndelungat chiar și în ipoteza expunerii la intemperii sau la abur. Poți folosi tencuială decorativă pentru exterior, dacă vrei să protejezi casa de ploaie sau zăpadă, sau poți alege o tencuială de interior dacă vrei să protejezi pereții de umiditate. 

Tencuiala decorativă oferă suprafețe estetice

Potrivită pentru orice tip de amenajare stilistică, tencuiala decorativă îți oferă o schimbare radicală a aspectului casei tale. Culorile generoase și textura tencuielilor decorative îți oferă suprafețe elegante, care să completeze farmecul locuinței tale. 

Vei vedea că, exact ca și în cazul vopselelor lavabile, tencuielile sunt pigmentate conform cerințelor tale. În acest fel, te vei bucura de finisaje care vor avea proprietatea de a conferi un aspect nou și proaspăt locuinței tale. 

Tencuiala decorativă este accesibilă ca preț

Față de alte tipuri de finisaje, tencuiala decorativă oferă calitate dar la un preț foarte bun. Corelat cu rezistența și caracteristicile estetice, vei observa că acest material este perfect accesibil, chiar și în ipoteza unui buget redus. Astfel, tencuiala decorativă devine o soluție perfectă pentru renovări ușoare, atunci când vrei o schimbare a aspectului casei tale.

Tencuiala decorativă lasă peretele să „respire”

Cu siguranță, ai auzit cel puțin o dată această sintagmă și probabil nu înțelegi cum poate să respire un perete. În realitate este vorba despre faptul că nu aplică peretelui o peliculă de impermeabilizare, caz în care vorbim despre abilitatea tencuielilor minerale de a proteja peretele în acest mod. Pentru exterior însă, acolo unde tencuiala trebuie să aibă și un rol hidrofob, poate fi folosită tencuiala siliconică, perfectă pentru că va proteja suprafețele de umiditate.

Tencuiala decorativă nu are consumuri mari

Aplicarea tencuielii decorative se poate face mecanizat, lucru care nu doar eficientizează foarte mult costurile, ci îți permite și să exploatezi construcția cu mult mai rapid. Tencuiala se aplică în straturi subțiri, fiind un produs de finisare, iar acest lucru va fi avantajos la nivel de costuri. 

Tencuiala decorativă poate fi aplicată pe aproape orice tip de substrat

Tencuiala decorativă este un material de construcții foarte permisiv, care te ajută să acoperi rapid suprafețele, indiferent de substrat. Firește, cele mai potrivite substraturi sunt cele din beton, însă acest lucru nu trebuie să îți limiteze creativitatea. Din contră, unele dintre cele mai frumoase amenajări cu tencuială decorativă pot fi realizate pe BCA sau zidărie de cărămidă. 

Tencuiala decorativă are un aspect particular

Felul în care poate fi aplicată și finisată tencuiala decorativă va conferi casei un aspect special. Există multe metode prin care poate fi aplicată tencuiala decorativă, astfel încât suprafața să apară texturată. Este însă nevoie de un profesionist pentru finisarea în acest mod a tencuielii, pentru că acesta știe exact care sunt mișcările prin care gletiera poate crea modelele specifice tencuielii decorative.

Tencuiala decorativă este un material care poate înlocui cu succes vopseaua lavabilă, iar avantajele sale sunt cu siguranță mai multe și benefice oricărei clădiri. Alege o tencuială decorativă de calitate, care să se potrivească amenajării locuinței, dar și structurii și bucură-te de un aspect nou al casei tale, care, cu siguranță, nu va trece neobservat. Lasă un răspuns

Site creat de