Social & Cultura

Avantajele unui spital privat: ce beneficii au pacienții care aleg această variantă

Avantajele unui spital privat: ce beneficii au pacienții care aleg această variantă

Un spital privat este o instituția medicală care oferă servicii contra cost. De multe ori, condițiile oferite de o unitate medicală privată sunt mult mai bune ca într-un spital de stat, iar dotările și echipamentele sunt mai performante. Există însă și alte avantaje de care te vei bucura dacă alegi să te tratezi la un spital privat. Iată care sunt acestea.

Aștepți mai puțin

Atât consultația, cât și investigațiile și intervențiile medicale sunt programate împreună cu pacientul și se desfășoară punctual. În sistemul privat, pacientul este în același timp și client. De aceea, nevoile lui sunt prioritizate. Acest lucru este deosebit de important, deoarece probleme medicale nu pot rămâne netratate prea mult timp. 

Cu toate acestea, în sistemul sanitar de stat, deseori, pacienții nu pot fi tratați foarte repede. Acest lucru se întâmplă deoarece numărul bolnavilor care aleg să se trateze în regim gratuit de stat este mult mai mare, iar locurile și fondurile sunt insuficiente. De aceea, listele de așteptare se pot întinde chiar și pe durata mai multor luni.

Organizarea este mai bună

Într-un spital privat există o recepție destinată informării și programărilor, unde personalul amabil ghidează pacienții în funcție de nevoile lor. Pacientul află imediat unde se află o anumită secție sau unde poate fi găsit un anumit medic. 

În spitalele de stat, durează destul de mult până afli anumite informații, deoarece acestea nu dispun de recepție, sunt supraaglomerate și, din această cauză, personalul medical este agitat. De aceea, comunicarea în aceste spitale nu este la fel de bună. 

Te bucuri de mai mult confort

Spre deosebire de saloanele din spitalele de stat, în care sunt internați mai mulți pacienți, în spitalele private pacienții au intimitate. Internarea lor se face într-un salon personal sau într-unul cu doar 2-3 pacienți. Fiecare salon este dotat cu televizor, aer condiționat, mobilier nou și bine întreținut, dar pot exista și alte facilități, în funcție de fiecare centru medical în parte. 

Aparatură este modernă 

În spitalele private, aparatura și dotările sunt de ultimă generație. Deși costurile sunt destul de ridicate pentru investigațiile medicale în sistemul privat, calitatea serviciilor se ridică la nivelul lor. O aparatură nouă favorizează ajută la stabilirea unui diagnostic corect și la efectuarea unui tratament eficient. Din păcate, spitalele de stat depind de fondurile insuficiente pe care le oferă statul. De aceea, aparatura poate fi mai veche.

De asemenea, unele spitale private dispun și de secții specializate în ramuri medicale noi apărute. Spre exemplu, în acest spital privat de cardiologie din Cluj Napoca poți beneficia inclusiv de cardiologia intervențională. Multe dintre aceste proceduri pot fi făcute doar în sistemul medical privat, în clinici specializate, dotate cu tehnologie de ultimă generație.

Condiții de igienă sunt mai bune

Igienizarea spitalelor private este mai bună, deoarece se investește în această privință. De asemenea, deoarece fiecare pacient are salonul propriu sau este internat împreună cu puține persoane. Astfel, el nu va lua contact cu alți pacienți care ar putea transmite diferite boli. Pacienții cu afecțiuni contagioase sunt internați separat.

Poți alege medicul care să te trateze 

În cazul în care dorești să fii tratat de către un anumit doctor care ți-a fost recomandat, în spitalele private acest lucru este posibil. Spitalele de stat nu îți oferă această  posibilitate, deoarece medicii sunt suprasolicitați, iar tu nu poți alege cine să te trateze. 

Comunicarea medic-pacient este mai eficientă 

Deoarece în sistemul privat sunt mai puțini pacienți, iar organizarea este mai bună, medicii se pot ocupa mai atent de fiecare pacient în parte, ceea ce îmbunătățește  calitatea tratamentului.

Spitalele de stat sunt prea aglomerate pentru a oferi destul timp și grijă pentru fiecare pacient. Abilitățile personalului medical nu sunt contestate. Însă cu toate că personalul medical încearcă din greu să ofere servicii de calitate, numărul de pacienți este prea mare în comparație cu numărul medicilor și asistentelor.

Așadar, există mai multe beneficii pentru pacienții care aleg îngrijirea într-un spital privat, însă decizia rămâne la latitudinea fiecăruia. Lasă un răspuns

Site creat de