Din Zona

Avertizare meteo. Cod galben de ploi în această după-masă în judeţul Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un cod galben de ploi în majoritatea judeţelor din ţară, precipitaţiile putând atinge şi 70 de litri pe metrul pătrat. La rândul lor, hidrologii anunţă că sunt posibile inundaţii.

Atenţionarea meteorologică intră în vigoare miercuri la ora 18 şi este valabilă până joi la ora 23. Avertizarea este valabilă pentru tot judeţul Cluj.

În acest interval, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse.

Potrivit ANM, în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20 – 30 de litri pe metrul pătrat şi pe spaţii restrânse 50 – 70 de litri pe metrul pătrat.

ANM mai arată că astfel de fenomene vor fi şi în după-amiaza zilei de miercuri, 7 iunie, dar pe spaţii mai restrânse, iar în cursul zilei de joi, 8 iunie, se vor semnala şi în partea de sud-est a ţării.

photo credit: Claudiu Morar


Lasă un răspuns

Site creat de