Uncategorized

Avocaţii stagiari din Baroul Cluj au depus jurământul (FOTO)

Avocaţii stagiari

Astăzi, la ora 13, la Grand Hotel Italia, avocații stagiari din Baroul Cluj au depus jurământul pentru intrarea în profesie. Într-o sală plină avocaţi, prieteni şi cunoștințe, fiecare dintre tinerii stagiari au jurat că ,,îşi vor exercita profesia cu cinste şi demnitate„.

Decanul Baroului Cluj, Mircea Pop, le-a urat mult succes şi le-a amintit că este primul pas în carieră pe care şi-au ales-o.

Doina Gherman, formator al Institutului Național pentru Perfecţionarea Profesională a Avocaţilor (INPPA), în discursul sau de bun-venit pentru avocații stagiari a declarat: „În această profesie trebuie să urmăriţi o TRIADĂ. Eu îi zic <<Triada binelului>>: bine educaţi, aici intră tot ce înseamnă educaţiei; de la cei şapte ani de acasă până la cultura generală şi tot ce presupune investiţie în voi. Un om cult este un om care are deja o etichetă pe care nimeni nu o poate schimba. Bine pregătit profesional: aceasta este o profesie în care veţi înceta să citiţi când veţi renunţa să fiţi avocaţi; până atunci veţi citi în fiecare zi iar şi iar. Şi nu în ultimul rând, bine intenţionat.

Cei trei BINE; dacă toate acestea se vor împlini sunt convinsă că vom avea la vară avocaţi foarte buni. Şi nu numai la vară, deoarece avocatura este ca un evantai; aveţi foarte, foarte multe posibilităţi. Chiar dacă noi suntem duali, în sensul că azi apărăm un hoţ şi mâine un păgubaş, nu suntem duplicitari. Intodeaua suntem corecţi, întotdeauna ne facem meseria în limitele legii„.

Mai apoi a dat cuvântul pe rând, avocaților stagiari, părinţilor şi prietenilor şi maeștrilor avocaţi pentru a spune câteva cuvinte despre importanţa depunerii jurământului.
Pentru mine înseamnă începutul oficial al profesiei de avocat. Vă mulţumim pentru ocazia acordată” a declarat Ramona Prunas, avocat stagiar. La fel, Amalia Borlea, avocat stagiar a spus că ,,Acest moment, depunerea jurământului, m-a motivat pe parcursul studiului pentru examenul de intrare în profesie.

Cuvântul l-a luat şi tatăl unui avocat stagiar care s-a arătat încântat de munca pe care a depus-o fiul său: ,,Sunt mândră de fiul meu pentru că a muncit enorm pentru a reuși.Lasă un răspuns

Site creat de