Timp liber

AWAKE Festival. Cinema Under The Bridge cu filme de la TIFF si teatru interactiv

AWAKE Festival MAP

Au mai ramas cateva zile pana la prima editie AWAKE, festival de muzica si arte care promite o adevarata desfatare artistica si culturala intr-unul dintre cele mai frumoase parcuri din zona Ardealului: domeniul castelului Teleki din Gornesti.

Desi muzica ramane personajul principal al festivalului, filmele si teatrul nu vor lipsi nici ele din programul evenimentului. O selectie speciala de productii cinematografice puse la dispozitie de Festivalul Internațional de Film Transilvania va putea fi urmarita in Cinematograful de Sub Pod, in timp ce pe aleile din festival se vor juca mai multe fragmente din piese clasice de teatru, in parteneriat cu Universitatea de Arte Tirgu Mures.

Amenajat asa cum sugereaza si numele sau, chiar sub nivelul podului de piatra din parcul Teleki, intr-o superba poienita ce poate gazdui cateva zeci de spectator pasionati de filme si scurtmetraje, Cinema Under The Bridge va fi deschis in fiecare zi a festivalului, odata cu lasarea intunericului. Programul de filme puse la dispozitie de catre TIFF va include cate doua proiectii pe seara, una de la 20:30, cealalta incepand cu ora 22:30, astfel ca publicul AWAKE va putea urmari:

Vineri, 1 septembrie

  • 20:30 – „Vara s-a sfarsit”, r. Radu Potcoava (1h45);
  • 22:30 – „Dumnezeu sa ne ierte”/ „Que Dios nos perdone”, r. Rodrigo Sorogoyen (2h04);

Sambata, 2 septembrie

  • 20:30 – Scurtmetraje romanesti din selectia TIFF 2017 (1h51);
  • 22:30 – „Povestea iubirii”/ „The History of Love”, r. Radu Mihaileanu (2h14);

Duminica, 3 septembrie

  • 20:30 – „(M)ucenicul”, r. Kirill Serebrennikov (1h58)
  • 22:30 – „Caini”, r. Bogdan Mirica (1h44).

Pentru iubitorii de teatru se pregatesc cateva fragmente de teatru clasic ce vor fi interpretate de echipa de actori coordonata de Cristi Bojan, absolvent de Actorie si Regie, ce lucreaza in prezent la Universitatea de Arte din Tirgu Mures.

Printre cei 20 de actori care vor veni la AWAKE se regasesc studenti ai Universitatii de Arte din Tirgu Mures, elevi ai Liceului Vocational de Arta, precum si membri ai trupei Guga Jr. a Teatrului National Tirgu Mures.

Acestia vor interpreta aproximativ 30 de roluri, in mai multe fragmente din piese clasice de teatru, precum: “Visul unei nopti de vara”, “Imblanzirea scorpiei” si “Furtuna” de W. Shakespeare, “Vicleniile” lui Scapin, “Doctor fara voie” de Moliere si “Nu puneti dragostea la incercare” de Bassilio Locatelli. Fragmenetele se vor juca in diverse locatii din festival, in decorul natural al parcului Teleki, mergand pe ideea conceptului de “teatru stradal”.

Prima editie AWAKE va avea loc in weekendul 1-3 septembrie, la doar cativa kilometri de Tirgu Mures, pe fabulosul domeniu al castelului Teleki din Gornesti. Muzica, instalatii artistice de mari dimensiuni, decoruri speciale, filme, teatru, carti, mancaruri si bauturi alese promit o experinta completa tuturor dornici de o ultima vacanta de vara, la castelul contelui Teleki.Lasă un răspuns

Site creat de