Social & Cultura, Important

Balul caritabil “Împreună pentru Inima Transilvaniei” – Institutul Inimii “Niculae Stancioiu” din Cluj are nevoie de aparatură medicală

Împreună pentru Inima Transilvaniei
  • Balul, organizat de Asociația “Inima Transilvaniei” Cluj-Napoca pentru Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu”, este la cea de a III-a ediție;
  • Anul trecut au participat 250 de persoane, s-a strâns suma de 10.000 de Euro, iar 1.000 de pacienți au beneficiat până în prezent de aparatura și dotările realizate în urma donației;
  • În aces an, Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu” sărbătorește 25 de ani de Chirurgie Cardiacă la Cluj-Napoca.

Asociația “Inima Transilvaniei” Cluj-Napoca, alături de Institutul Inimii “Niculae Stăncioiu”, revine și în acest an cu o nouă ediție, cea de a III-a, a balului caritabil “Împreună pentru Inima Transilvaniei”. Evenimentul va avea loc pe 18 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca.

Evenimentul este o inițiativă pornită în primăvara anului 2014 de către conducerea Institutului Inimii “Niculae Stancioiu”. Scopul acestei acțiuni caritabile a fost dotarea spitalului cu aparatură medicală atât de necesară pentru buna funcționare a activității institutului. Până în prezent s-au adunat 32.000 de Euro.

La ediția de anul trecut au participat 250 de persoane și s-a strâns suma de 10.000 Euro. Acești bani au fost folosiți la achiziționarea mobilierului pentru blocul operator și aparatură (injectomate, electrocardiograf și holter) pentru secțiile de ATI (Anestezie și Terapie Intensivă). Până în prezent peste 1.000 de pacienți au putut beneficia de această dotare.

În acest an ne-am propus să adunăm suma de 30.000 Euro, sumă pe care dorim să o folosim la achiziționarea trusei de instrumentar pentru chirurgie minim-invazivă. Beneficiile unui astfel de instrumentar: operațiile se fac prin incizii mici fără secționarea sternului, scade perioada de spitalizare postoperatorie cu 30-40% și aduce avantajele estetice (reducerea cicatricelor). Mulțumim tuturor pentru suportul oferit și îi invităm mai departe pe toți clujenii, și nu numai, la implicarea activă în dezvoltarea și dotarea institutului cu echipamente medicale moderne, care să crească nivelul asistenței medicale desfășurate în cadrul prestigioasei instituții spitalicești clujene.” afirmă Conf. Dr. Adrian Molnar, vicepreședintele Fundației „Inima Transilvaniei”.

Bolile cardiovasculare sunt în prezent cauza numărul 1 a decesului în România.
Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante centre de tratare a bolilor cardiovasculare, care deservește toate județele din Transilvania și nu numai. Institutul are în prezent aproximativ 570 de angajați, din care peste 70 de medici și 275 de asistente. În acest an, Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu” sărbătorește 25 de ani de Chirurgie Cardiacă la Cluj-Napoca.

“Obiectivul nostru pe termen lung este să devenim un centru de excelență în oferirea de servicii medicale și de cercetare în domeniul cardiologiei și chirurgiei cardiovasculare în România, un model de eficiență și responsabilitate, care să dețină resursele umane și materiale necesare pentru dezvoltarea sa continuă.” este de părere Conf. Dr. Adrian Molnar, Manager interimar și Director medical al Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu”.

Balul “Împreună pentru Inima Transilvaniei” îi va avea ca invitați pe membrii Operei Maghiare (soliști, instrumentiști și balerini). De asemenea, în cadrul evenimentului caritabil, va avea loc și o expoziție de tablouri cu vânzare, lansarea albumului „Clujul în Imagini” publicată de Asociația Photoart și o tombolă cu licitație.

Biletul de intrare va fi sub forma unei donații minime de 100 Euro / persoană și poate fi achitat în contul:  Fundația “Inima Transilvaniei”, C.U.I. 12561422, IBAN RO97BUCU1021215614092RON, deschis la Alpha Bank Cluj-Napoca.Lasă un răspuns

Site creat de