Din Zona

Bărbat arestat după ce a vândut bilete false la festivalul UNTOLD

bilet untold

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj efectuează cercetări faţă de un tânăr care este bănuit de comiterea infracţiunii de înșelăciune.

La data de 26 iulie a.c., politişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au identificat în flagrant un tânăr de 21 ani, din municipiul Marghita, județul Bihor, care ar fi încercat să comercializeze bilete de intrare la un mare eveniment artistic ce se va desfășura în municipiul Cluj-Napoca, în luna august, posibil contrafăcute. În fapt, polițiștii au fost sesizați de o persoană din Cluj-Napoca cu privire la  identificarea pe un site dedicat tranzacțiilor on-line a unui anunț privind vânzarea a bilete de acces general la spectacolele programate în cadrul festivalului, prețul solicitat fiind de 270 bucata.

Partea vătămată a stabilit o întâlnire cu vânzătorul și a achiziționat 3 bilete de intrare, sub prețul oficial. De asemenea, o a doua parte vătămată a reclamat că a primit un mesaj la adresa de email, iar un bărbat îi oferea spre vânzare bilete la festivalul menționat, la ofertă, sub prețul oficial.

În 26  iulie a.c., cu ocazia flagrantului, polițiștii au depistat pe raza municipiului Cluj-Napoca o persoană care oferea spre vânzare bilete de intrare la festival. Persoana în cauză, un tânăr de de 21 ani, din municipiul Marghita, județul Bihor i-a înmânat victimei 4 bilete de intrare și o copie a unui act de identitate, iar cu ocazia examinării s-a constatat că biletele ar fi contrafăcute.   Cu ocazia controlului, polițiștii au descoperit asupra acestuia, într-o geantă,  încă un bilet de intrare care avea seria identică cu cele comercializate celor două victime.

În urma probatoriului administrat a fost dispusă continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal, iar față de tânărul de 21 ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Pentru a nu fi înșelați, poliţiştii de investigaţii criminale recomandă cetăţenilor:

-achiziționați bilete de intrare la spectacole doar de la organizator sau de la agențiile specializate/parteneri;

-biletele de intrare “la ofertă”, sub prețul oficial, sunt doar o momeală folosită de infractori;

-verificați biletele înainte de achiziționare;

-dacă aveţi suspiciuni, să sesizaţi imediat intervenţia poliţiştilor, prin apelarea numărului gratuit de urgenţă 112.Lasă un răspuns

Site creat de