Timp liber

Basm Festival se pregătește de a doua ediție, îmbogățită cu artiști noi și spații inedite

poster 3

Basm Festival se pregătește de a doua ediție, îmbogățită cu artiști noi și spații inedite de desfășurare a evenimentelor.

După succesul de anul trecut al primei ediții a festivalului, care a reușit să  conecteze comunitatea bistrițeană cu pasionați de muzică și artă din toată  țara, Bistrița Arts & Something More revine cu și mai multă energie și planuri pentru reactivarea orașului.

”Chiar dacă la prima vedere, festivalul pare să se adreseze tinerilor, prin diversitatea artiștilor și a activităților din program, cred că fiecare poate găsi ceva care să îl atragă, mai ales anul acesta când pe timpul zilei ne bucurăm de grădina Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud, care găzduiește o mare parte din evenimente. 

Tot mai multe organizații și festivaluri intră în rândul partenerilor Basm Festival, ceea ce mă face să cred că suntem pe drumul cel bun, iar dacă vom beneficia de sprijinul autorităților și a cât mai multor bistrițeni, festivalul poate deveni un eveniment internațional care să pună Bistrița pe harta evenimentelor și să valorifice potențialul turistic al zonei.”, declară Florin Chereji, directorul festivalului.

Anul acesta, festivalul își va desfășura o bună parte din activități într-un spațiu nou – Pădurea-parc Schullerwald

Organizatorii au considerat că acest spațiu este primitor și potrivit atât activităților pe timpul zilei, datorită amenajării, dar prielnic și pentru concerte live, fiind un refugiu răcoros pentru soarele puternic de iulie.

Parcul dispune de 6 km de alei destinate promenadei, 5 terenuri de sport, un circuit de skateboard și role, un perete pentru cățărări, locuri de joacă pentru copii și locuri de popas cuprinzând bănci, foişoare și hrănitoare pentru animale, de care se leagă speranţa revenirii căprioarelor în acest habitat.

Pentru a facilita accesul participanților la locație, organizatorii vor încerca să pună la dispoziție mijloace de transport, despre care vom oferi detalii pe parcursul zilelor următoare. Pentru participanții din afara orașului, este util de precizat că o cursă cu taxiul până la locație valorează în jurul sumei de 7 lei, așadar participanții se pot grupa pentru a ajunge la parc fără a cheltui mulți bani.

  • Zagar – cea mai cunoscută trupă de indie din Ungaria, Alexandrina și Robin and the Backstabbers, câteva dintre numele de interes în cadrul concertelor din acest an

Din dorința de a extinde programul muzical, organizatorii festivalului au pregătit pentru această ediție o listă mai bogată de artiști invitați, Zagar, Alexandrina și Robin and the Backstabbers fiind câțiva din headlinerii ce vor urca pe scena Basm.

Diversitatea mare de genuri muzicale din program este de asemenea o noutate, organizatorii pregătind un program colorat pentru toate gusturile – indie, jazz, gipsy jazz, pop, dreampop, electronic, techno și experimental.

Zagar este cea mai reprezentativă trupă a genului indie în Ungaria, încorporând în muzica lor eclectică nuanțe de jazz, electronic și psychedelic. Piesa de renume internațional ”Wings of love” a devenit, de la lansarea în 2007, una din piesele etalon ale colaborării comunității muzicale, fiind înregistrată împreună cu 6 dintre ”divele underground” ale muzicii maghiare.

Zagar – Wings of Love

Zagar – Sounds and Lights

Alexandrina este una dintre cele mai versatile soliste din România, originară din Republica Moldova, piesele ei fiind cântate în română, franceză și rusă. Stilul său muzical este divers, încadrându-se între pop acustic, rock contemporan, alternative, jazz și soul, cu elemente inovatoare la nivelul compoziției și versurilor. Alexandrina apare adesea pe scenă alături de o trupă de instrumentiști, dar uneori își susține recitalul în formulă voce-pian. La festivalul Basm de anul acesta, solista va veni însoțită de o trupă de instrumentiști.

Alexandrina – Printre flori

Alexandrina – Maria (live)

Robin and the Backstabbers vor fi prezenți pe scena festivalului Basm pentru a doua oară, concertul lor de la prima ediție, cea de anul trecut, fiind un adevărat succes și reunind aproape 2000 de voci care au fredonat piesele lor. Trupa își descrie stilul ca fiind ”melodramatic pop”, muzica lorbucurându-se de popularitate în rândul pasionaților de muzică încă de la lansarea primului album, în 2011.

Robin and the Backstabbers – Sat după sat

Robin and the Backstabbers – Arhangel’sk

  • Căminul Liceului Sfânta Maria din Bistrița, soluție de cazare oferită de organizatori participanților sosiți din alte orașe

 

Pentru participanții veniți din afara orașului, organizatorii Basm Festival au pregătit o soluție de cazare la căminul Liceului Sfânta Maria din centrul Bistriței.

Căminul este situat pe B-dul Independenței nr 23, oferind camere de cămin cu 6-9 paturi, la prețul de 15 lei/ persoană/ noapte, recomandarea  fiind ca participanții să se organizeze în grupuri pentru a rezerva camerele. Liceul dispune de parcare păzită. pe care o puteți folosi pe parcursul șederii.

Pentru detalii și rezervări, vă rugăm sunați la 0263-233-220 sau 0747-125-009 – d-na Rogojan Dorina.

Programul pe zile al concertelor la această ediție poate fi găsit aici: goo.gl/OeLUQO

Abonamentele pentru evenimentele de la Hala Gala se găsesc la prețul de 50 de lei și au fost puse în vânzare deja online, pe www.biletmaster.ro, aici:

http://biletmaster.ro/ron/Event/47002377/Basm-Festival.

Basm – Bistrița Arts & Something More este primul festival interdisciplinar de cultură alternativă din Bistrița, iar ediția a doua are loc între 16-19 iulie. Festivalul Basm este inițiat de Asociația Bistrița Civică și face parte dintr-o serie de proiecte pentru dezvoltarea turismului local, diversificarea vieții culturale din Bistrița și îmbunatățirea imaginii orașului.Lasă un răspuns

Site creat de