Social & Cultura, Important

Bayern Meets Cluj – Delegatie germana de 30 de oameni de afaceri prospecteaza piata din Cluj-Napoca

Bayern Meets Cluj

O delegaţie formată din 30 de reprezentanţi ai economiei bavareze din Germania va vizita în perioada 10 – 13 mai, sub îndrumarea Secretarului de Stat pentru Economie, Mass-Media, Energie şi Tehnologie, Franz Josef Pschierer, companii româneşti cu scopul creării unui cadru oportun pentru iniţierea de noi colaborări şi parteneriate.

Reprezentanţii delegaţiei vor vizita atât facultăţi din cadrul UTCN, cât şi companii din Cluj-Napoca şi Bucureşti care activează în domeniile IT, construcţii de maşini şi echipamente mecanice, furnizori din industria automobilelor şi reprezentanţi ai tehnologiilor de protecţie a mediului.

Agenda delegaţiei urmăreşte iniţierea, respectiv intensificarea interacţiunii dintre persoanele de decizie din instituțiile de stat, comunitate şi mediul de afaceri și crearea unui cadru de dezvoltare de noi oportunităţi de colaborare între companiile din cele două ţări.

Iniţiativa este un rezultat al trendului ascendent privind volumul de schimburi comerciale dintre Bavaria şi România din ultimii ani, Bavaria fiind cel mai activ land federal în România. Cu un volum al schimburilor comerciale de 4,4 mld. EUR în 2014, potrivit unui comunicat de presă emis de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), Bavaria se numără printre cei mai importanți parteneri comerciali ai României, situându-se pe locul cinci în clasamentul partenerilor comerciali ai României. Tendinţa de creştere s-a păstrat şi în anul 2015.

Este de bun augur această vizită întrucât creează un context pentru formarea de noi relații internaționale și extinderea rețelei de parteneri de discuție, care deschid posibilitățile unor noi oportunități de afaceri și domenii de colaborare. Ne bucurăm să ne numărăm printre companiile vizitate și salutăm inițiativa AHK de organizare a delegației”, a menționat Iulian Iuga, Managing Director Accesa, una dintre companiile vizitate de către delegaţie pe parcursul şederii acesteia în Cluj Napoca.

AHK România, în calitate de reprezentanță oficială a economiei germane în România și de reprezentanță a landului Bavaria, susține activ firmele bavareze din România, dar și pe cele românești care doresc să între pe piața bavareză.Lasă un răspuns

Site creat de