Uncategorized

Bazar cu Lucruri Gratis în Cluj-Napoca

Bazar cu Lucruri Gratis în Cluj-Napoca

Evenimentul „Bazar cu Lucruri Gratis” în Cluj-Napoca e o miscare anti-consumerism și incurajează clujenii să aduca la întâlnirea comunității lucrurile pe care nu le mai folosesc. După ce participanții își așează lucrurile în spațiile amenajate, aceștia au posibilitatea să-și ia de la bazar, total gratuit, alte lucruri de care au nevoie.

Suntem aproape siguri că fiecare are pe acasă lucruri care stau degeaba în debara, pe raft sau în balcon, poate ni se trage de la părinții noștri care ne-au învățat să păstrăm tăti cele în caz că vom avea cândva nevoie de ele. Lucrurile stau puțin altfel, iar când vine vorba de haine, încălțăminte și jucării daca acestea nu au fost utilizate câtuși de puțin în ultimul an poate ar trebui relocate. Gunoiul cuiva poate deveni comoara altcuiva și, de fapt, cam așa am observat că stă treaba la ultimele 34 de ediții ale bazarului. Oamenii își eliberează rafturile, totodată și mintea, dând o nouă șansă hainelor și altor lucruri încă în stare de funcționare” anunta organizatorii.

Proiectul care a început la Brasov cu ajutorul lui Cristi Mosora a debutat prin platforma online www.lucrurigratis.ro unde oamenii își înscriu lucrurile de care vor să scape și mai apoi alții se înscriu ca să le primească. Până în prezent s-au oferit 50.124 produse prin intermediul site-ului și s-au organizat zeci de bazaruri în țară: Cluj-Napoca, Brașov, București, Sighetul Marmației, Sibiu, Târgu-Mureș și Buzău, la Cluj și în Brașov organizându-se constant. Hainele si celelalte lucruri rămase de la evenimentele de până acum au ajuns prin intermediul următoarelor organizații la persoane care au avut nevoie de ele:

Fundația de Caritate Herald, Fundația Estuar, Asociația PersonaAsociația Something New, Piața Autonomă Cluj și Beard Brothers iar în momentul de față colaborăm cu Crucea Roșie.

Sâmbătă, pe 19 decembrie, urmează să ne vedem în locația care ne-a primit cu mare drag încă de la început – Atelier Cafe și timp de trei ore (h13-h16) pe lângă schimbul de lucruri vom schimba și vorbe, bună dispoziție și prietenie.  La aceasta locatie, in fiecare cea de-a treia sambata a lunii are loc un eveniment magic. La  bazar oamenii aduc lucrurile pe care nu le mai folosesc si isi iau alte lucruri de care au nevoie.  In prezent am depășit trei ani de bazaruri iar numarul voluntarilor care au <<trecut pe la noi>> ajunge  la 20, fiecare implicându-se după cum le permitea programul.

Invităm cât mai mulți clujeni să participe la această intalnire a comunitații locale, întalnire la care participă, în medie, 250 de oameni per ediție, oameni care consideră că locul lucrurilor care nu le mai sunt de folos nu este în beci sau pe balcon” a adaugat Cristina Boldizsar-Nagy, inițiatoarea Bazar cu Lucruri Gratis în Cluj-Napoca.Lasă un răspuns

Site creat de