Social & Cultura, Important

Beard Brothers – clujenii care vor să cumpere aparatură pentru Secția de Arși de la Spitalul de Urgență Cluj. Cum ne putem implica

beard borthers

Asociația Beard Brothers a dat startul unei noi campanii pentru ajutorarea sistemului medical. Campania se numește “Enough is Enough“ și are ca scop achiziționarea de aparatură medicală pentru Spitalul Județean de Urgențe Cluj-Napoca.

Asociația Beard Brothers vrea să ajute Secția de Arși a spitalului și să o doteze cu aparatură specială necesară care să salveze viețile omenești și să dea o şansă celor aflați în durere.

“Beard Brothers” vrea să se evite o nouă tragedie, similară celei de la Colectiv, și să ia măsuri puternice în acest sens. Aparatura pe care cei din asociație vor să o cumpere constă în Electrodermatom Acculan 3TI, Expander Piele Skin Graft plus accesori şi pansamente, care vor ajuta în bună desfășurare a tratamentelor cât mai eficiente și rapide.

Bugetul estimativ pentru această campanie este de 30.000 euro pentru achiziționarea celor necesare.

Se dorește, însă, și o depășire a target-ului având în vedere că Beard Brothers a mai avut o campanie legată de domeniul transfuziei de sânge unde s-a depășit suma de 18.000 de euro.

cornel hozaDin momentul în care societatea realizează că poate preveni incidentele și să le trateze, să salveze viețile omenești, de atunci se va schimba și situația în România, de a nu fi indiferenți suferinței și tragediilor” a declarat pentru cluju.ro Cornel Marian Hoza, preşedintele Beard Brothers.

Situația Secției de Arși din Cluj nu este tocmai bună: 5 paturi, care deservesc toată zona județului Cluj și o aparatură foarte veche care nu face față și în multe cazuri este suprasolicitată.

Cornel Marian Hoza, președintele Beard Brothers a transmis că “implicarea asociației în ajutarea sistemului medical constă în ideea că lucrurile nu se întâmpla; situația ne privește în mod direct toți cetățenii”.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, oamenii vor să ajute și sunt foarte receptivi în a dona pentru a salva vieți. Se implică în campanie, au inițiativă, iar cei care reprezintă Spitalul Județean sunt foarte încântați și la rândul lor ajută cu cât pot pentru a susține ideea și a-i da contur prin acțiunile de ajutorare.

După cum este menționat în cele de mai sus, Beard Brothers a mai avut o campanie de ajutorare pe baza transfuziei de sânge, unde s-a depășit targetul. Au fost achiziţionate 7 scaune noi şi o sudeoza în valoare de 16.000 de euro. De asemenea, în perioada următoare vor fi cumpărate şi congelatoare.

Dacă vrei să donezi:

Asociatia Beard Brothers

RO58BTRLRONCRT0249735201

*cu menţiunea pentru campania Beard Brothers.


Beard Brothers a fost înființată în 2013, născându-se dintr-o discuție între 2-3 prieteni bărboși , ca mai apoi să devină un fenomen de amploare.

La început au fost 9 oameni, dar pe parcurs s-au extins într-o organizație care luptă împotriva stereotipurilor și care ajută societatea prin diferite campanii, fără ca, să ţină cont de domeniu.

Deși la început le-a fost greu, au ajuns să aibă multe campanii, să schimbe ceva în societate și să aducă un plus diferitelor probleme cu care se confruntă de zi cu zi.

Asociația nu este formată doar din bărbați ci și din fete (Sisterhood) care au făcut posibilă creșterea campaniilor.. Ei doresc să încurajeze cetățenii în implicarea donării și a faptelor bune care ajută vieți.

Donarea presupune o nouă șansă la viață!


Articol scris de Giulia SturzaLasă un răspuns

Site creat de