Social & Cultura, Important

Bebelușiada – Campanie de responsabilizare la Cluj privind siguranța copiilor în mașini

Bebelușiada

Luna aceasta organizatorii Bebelușiada pun bazele unei campanii de responsabilizare socială cu scopul de a informa părinții și viitori părinți referitor la siguranța copiilor în mașini și folosirea corectă a scaunului auto.

Conform unui studiu realizat în 2014 pe un eșantion de 768 de părinți și 892 de copii din Cluj-Napoca, intitulat: “Siguranța copiilor în mașină în Cluj-Napoca” realizat de către Dr. Diana Rus cercetător în cadrul Departamentului de Sănătate Publică, Universitatea Babeș-Bolyai, peste 30% din părinți nu folosesc un sistem de siguranță și protecție auto pentru copii și peste 32% nu cunosc existența unor reglementări cu privire la siguranța copiilor în mașină. Ca urmare, accidentele rutiere reprezintă a 4-a cauză principală de deces în rândul copiilor de peste 5 ani și cauza principală de deces pentru adolescenții de 15-17 ani.

“Campania #10Secunde reprezintă un mijloc de informare pentru toți actualii și viitorii părinți referitor la modul corect de a-și proteja piticii și de a-i ajuta să crească și să se bucure de o copilărie fericită. Conform studiului citat un procent de 51% din copiii observați, cu vârste între 0-3 ani, nu stau corect într-un sistem de siguranță auto, ceea ce poate avea repercursiuni grave în cazul unui accident. Este foarte important ca toți părinții să conștientizeze pericolele la care își expun piticii atunci când nu folosesc corect scaunul auto și să poată mereu să răspundă afirmativ la întrebarea campaniei: <Piticul tău e în siguranță?>” Mihaela Trombitaș, PR Manager.

Aflat la prima ediție, evenimentul Bebelușiada va avea loc în perioada 16 – 18 Septembrie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Scopul principal al acestui eveniment îl constituie crearea unei comunități ce să reunească mămicile, tăticii și nu în ultimul rând pe cei mici, alături de cele mai renumite branduri și cei mai importanți furnizori de servicii și produse din diferite domenii.

Intrarea la eveniment va fi gratuită pentru toți cei care vor aduce cu ei o carte sau o jucărie cu scopul de a o dona. Toate obiectele donate vor merge către Clubul Mămicilor care le vor duce mai departe unor copii nevoiași, în cadrul unei acțiuni de mobilizare a părinților din Transilvania și nu numai.

Toți cei care își doresc să afle mai multe detalii despre Bebelușiada sunt invitați să acceseze website-ul oficial: www.bebelușiada.ro sau pagina de facebook: https://www.facebook.com/bebelusiada/Campania #10secunde este o campanie inițiată de Bebelușiada împreună cu Smart Baby și Despre Copii

Cu sprijinul: Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Primăria Cluj-Napoca, Clubul Mămicilor

Website-ul campaniei: www.10secunde.roLasă un răspuns

Site creat de