Social & Cultura

Beneficiile formulei organice pentru bebeluşi

Beneficiile formulei organice pentru bebeluşi

In timp ce multi medici recomanda de obicei alaptarea la san, fiind cea mai buna sursa de nutritie pentru bebelusi, altii opteaza sa-si hraneasca copilul cu formula de lapte praf. Ingrijorarile legate de laptele praf obisnuit, cum ar fi expunerea vacilor la alimente cu pesticide, care pot provoca probleme de sanatate unui bebelus, a dus la aparitia formulei de lapte praf organic.

Formulele organice pentru bebelusi pot fi facute din lapte de vaca, produse din soia sau, pentru cei care sunt alergici la soia sau lapte, din proteine hidrolizate. Poate fi cumparat sub forma de pulbere, lichid si lapte gata de consum. Spre deosebire de laptele praf obisnuit, formula organica nu este expusa pesticidelor sau altor substante chimice in timpul realizarii lor. Inainte de a putea fi comercializata, aceasta trebuie sa indeplineasca standardul de siguranta si nivelul de nutrienti stabilit de lege, pentru a asigura bebelusului dvs. o sursa de hrana nutritiva fara riscuri pentru sanatate.

Iata cateva dintre beneficiile formulei organice pentru bebelusi:

Beneficii nutritive:

  • Are mai multe vitamine (mai multa vitamina E)
  • Este bogata in antioxidanti si alte substante vegetale secundare
  • Este compusa din mai multi acizi grasi polinesaturati si acizi grasi Omega-3 – ceea ce este foarte util dezvoltarii fizice si mentale a copilului dumneavoastra.

Nu contine prea multe metale grele

Are mai putine micotoxine (Micotoxina este un metabolit secundar toxic produs de organismele din regnul ciupercii si este capabil sa provoace boala si moartea atat la oameni, cat si la alte animale)

Are mai putine reziduuri de pesticide

Contine o cantitate mai mare de luteina, ceea ce este benefic pentru vederea copilului.

Nu exista OMG-uri

Alimentele vacilor organice nu sunt modificate genetic (denumite in mod obisnuit ca pesticide), astfel incat nu exista substante modificate genetic care sa poata fi gasite intr-un lapte praf organic.

Fara OMG

In cazul formulei organice pentru bebelusi, pe care o puteti gasi pe ELaptePraf.ro, vacile sunt hranite doar cu alimente care nu contin OMG (organisme modificate genetic). Este vorba despre soiuri noi obtinute prin manipularea genetica a celor vechi. Scopul este: rezistenta naturala la daunatori si toleranta la ierbicide, la diverse conditii de mediu (seceta, frig), imbunatatirea continutului nutritional (orez cu proteina completa) si chiar curatarea solului de chimicale (plante care absorb metale grele).

In felul acesta, nu exista substante modificate genetic care pot fi gasite intr-o formula organica de lapte praf.

Reduce riscul altor probleme de sanatate

Faptul ca formula organica nu are reziduuri de pesticide face ca bebelusul tau sa nu fie expus la riscuri sa aiba leziuni ale sistemului nervos, leziuni pulmonare sau disfunctii ale sistemului reproducator, imunitar sau endocrin – deoarece acestea sunt posibilele reactii adverse ale introducerii pesticidelor in corp.Lasă un răspuns

Site creat de