De Vazut

Beneficiile plantelor de apartament

Beneficiile plantelor de apartament

Fiecare plantă de interior îți oferă beneficii unice. Printre altele, acestea înfrumusețează locuința, îmbunătățesc sănătatea fizică și emoțională și atrag energie pozitivă. Toată lumea știe că plantele sunt grozave pentru că produc oxigen și creează o atmosfera zen în orice mediu. Găsește planta de interior ideală pentru spațiul în care vrei să o așezi și ține cont de timpul pe care îl poți dedici îngrijirii ei. Să cumperi o floare, buchet, flori în cutii sau la ghiveci e o adevărată relaxare și bucurie ce trebuie să o încerci neapărat. Pe lângă asta, iată ce beneficii îți aduc florile din casă:

Florile purifică aerul

Știi deja că plantele transformă dioxidul de carbon în oxigen. Mai mult, NASA folosește plante pe Stația Orbitală Internațională pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Agenția pentru Protecția Mediului din SUA susține că, potrivit studiilor de specialitate derulate de-a lungul timpului, plantele de apartament pot contracara efectele negative ale poluării aerului domestic precum durerile de cap, senzațiile de amețeală și multe altele. Una din aceste plante este ficusul, cele mai populare când vine vorba de îndepărtarea substanțelor chimice din aer, ficusul are un aspect versatil, fiind disponibil în forme și mărimi diferite.

Florile cresc  nivelului de fericire

Mulți susțin faptul că plantele de interior pot influența dispoziția. Dacă ești o persoană sensibilă și poți simți cum lucrurile vii emană energie pozitivă sau negativă, plantele de mai jos sunt ideale pentru tine:

  • Toporașul – apelează la toporas dacă în locuința ta există conflict și certuri. Acesta menține pacea și reduce nivelul de stres.
  • Iedera – aduce noroc în locuința.
  • Anthurium – cunoscut ca o sursă de „fericire masculină”, anthurium este indicat pentru a crește fertilitatea și libidoul barbatilor.

Florile sunt o sursă de pozitivitate

Unele școli ale gândirii filozofice, precum Feng Shui, susțin că anumite plante atrag energie pozitivă. Pentru a-ți transformă locuința într-un magnet de pozitivitate, apelează la plante că:

  • Levănțica – este ideală pentru persoanele care suferă de insomnie, această echilibrează energia și oferă o senzație de bunăstare.
  • Feriga – te protejează și îți mărește stimă de sine. Crește o ferigă în casă dacă treci printr-o despărțire.
  • Crizantema această plantă mărește bunăstarea tuturor persoanelor care locuiesc într-o anumită casă.

Traiul în marile orașe sau faptul că majoritatea locuim în clădiri moderne, eficiente din punct de vedere energetic, poate avea efecte negative. Unul dintre aceste efecte secundare este fluxul redus de aer, care permite creșterea poluării din interiorul locuințelor, ceea ce poate să provoace probleme respiratorii. NASA recomandă amplasarea a două sau trei plante de dimensiuni medii la fiecare 100 de metri pătrați pentru a beneficia de efectul purificator al plantelor.

Fotografie creată de Max Vakhtbovych, de la PexelsLasă un răspuns

Site creat de