Social & Cultura

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj lansează Campania „Hai pe net!” pentru persoanele care nu au folosit vreodată internetul

book 2135769 1280

Biblioteca Județeană Octavian Goga” Cluj lansează Campania „Hai pe net!”, ediția 2017.

În cadrul evenimentului ce va avea loc în perioada 27 martie – 2 aprilie 2017 vor fi organizate activități de deprindere a tehnologiilor axate pe două direcții prioritare de incluziune digitală: în primul rând, pe atragerea persoanelor care nu au folosit niciodată un calculator sau o tabletă, internetul și facebook-ul, iar în al doilea rând, pe realizarea poveștilor digitale promovând aspectele utile, nu nocive, ale tehnologiilor.

Activitățile vor cuprinde „SuperSeniori la primul touch”, curs cu membri ai Centrului de Zi pentru Vârstnici nr.1 din Cluj-Napoca, ce se va derula marți, 28 martie și vineri, 31 martie, între orele l8:00 și 20:00, la Secția pentru adolescenți a bibliotecii şi „SuperSeniori la primul click”, curs cu seniori utilizatori ai bibliotecii, desfășurat în zilele de 27, 28 şi 29 martie, între orele 10:00 și 12:00, la Filiala „Traian Brad” din cartierul Mănăștur.

În cadrul aceleiași campanii, peste 80 de adolescenți din școlile clujene vor urma un curs de realizare a poveștilor digitale prin programul Movie Maker la Secţia pentru adolescenți a bibliotecii. Elevii vor deprinde tehnica programului, arta realizării unui filmuleț și își vor exprima propria relație cu tehnologia, surprinzând rolul benefic în dezvoltarea deprinderilor și competențelor.

Toate activitățile sunt gratuite și se vor desfășura cu implicarea voluntarilor Bibliotecii Județene. Informații suplimentare se pot obține la sediul Bibliotecii Județene „Octavian Goga”, Calea Dorobanților nr. 104, la telefon 0264 595428 sau pe www.bjc.ro.

Campania „Hai pe net!” este o campanie de incluziune digitală implementată în România de către Fundația EOS în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, în colaborare cu o comunitate activă de organizații, instituții, telecentre și ONG-uri și răspunde provocărilor adresate de Telecentre-Europe în Campania pan-europeană Get Online Week 2017!Lasă un răspuns

Site creat de