Din Oras

"Biblioteca vie" – proiect inedit la Cluj-Napoca cu detinutii de la Penitenciarul Gherla

penitenciar Gherla inchisoare

Vineri, de la ora 09.00, Penitenciarul Gherla organizează în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, la sediul acesteia din str. Calea Dorobanţilor nr. 104, Cluj Napoca, proiectul „Biblioteca vie”, activitate inedită unde cărţile sunt oamenii cu care cititorii inter-relaţionează.

„Biblioteca Vie” funcţionează ca o bibliotecă obişnuită, la care oamenii vin, împrumută cărţi şi le returnează, având posibilitatea de a afla informaţii despre mediul penitenciar şi despre cei care definesc acest spaţiu: personalul din sistemul penitenciar, colaboratorii şi persoanele custodiate. Există însă două aspecte importante: cărţile sunt fiinţe umane, iar acestea intra intr-un dialog personal cu cititorul. O carte vie nu este un actor care joacă un rol, este spectacolul care devine fascinant, atrăgător, doar în momentul şi în măsura în care descoperi bucuria de a împărtăşi, de a comunica şi de a te lăsa descoperit.

Manifestarea este organizată la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor și se desfășoară la nivel național de către toate unitățile penitenciare la aceeași dată, având scopul de a combate stereotipurile şi prejudecăţile despre mediul de detenţie, personalul de penitenciar şi persoanele custodiate, stimularea comunicării şi diminuarea distanţei sociale dintre sistemul penitenciar şi comunitate.

Dacă vreţi să aflaţi informaţii despre mediul penitenciar, despre oamenii care lucrează în penitenciar sau despre persoanele condamnate, vă invităm să împrumutaţi o „carte”!

Lăsaţi deoparte prejudecăţile sau ceea ce vă spun alţii despre mediul penitenciar şi aflaţi singuri ce vă interesează!Lasă un răspuns

Site creat de