Din Zona

Bijuterii ascunse din România ce merită explorate

bijuterii ascunse romania

Țara noastră este un tezaur plin de locuri care mai de care. Natura ne-a înzestrat cu peisaje naturale superbe care atrag oamenii de la mii de kilometri depărtare în locuri unice, greu de trecut cu privirea. De asemenea, pe teritoriul țării noastre să găsesc și elemente arhitecturale impozante, locuri pe care trebuie să le vezi cel puțin o dată în viață în fața ochilor. Oricât de tentant ar fi să faci o ieșire de weekend în străinătate, uneori poți vedea locuri mult mai frumoase la o aruncătură de băț, îți trebuie doar puțin timp liber; nu este neapărat să petreci prea mult timp în aceste locuri pentru a înțelege farmecul, iar uneori cuvintele sunt de prisos pentru a le descrie. Iată câteva locuri absolut superbe pe care țara noastră ți le pune la dispoziție.

Satul Rimetea

În ciuda faptului că în țara noastră există multe sate frumoase, fiecare deosebite în felul lor, niciunul dintre acestea nu se compară cu Rimetea, din Alba. Doar câteva minute de plimbare pe străduțele acestui sat îți vor dovedi că are o aură aparte. Căsuțele care și-au păstrat autenticitatea de-a lungul timpului și moara de apă, dar și biserica din centru atrag vizitatori din toate colțurile țării și nu numai.

Dacă aceste elemente nu te-au convins încă, muntele impresionat și peisajul dimprejur te așteaptă să le vizitezi atât iarna, dar în special toamna. Casele albe, verdele grădinilor și griul muntelui și calmul de care debordează acest loc te vor face să te reîntorci cu drag.

Cazinoul din Constanța

Celebrul cazino este o altă clădire frumoasă din România pe care trebuie să o vezi cel puțin o dată. Deși frumusețea și grandoarea sa s-au cam deteriorat în timp, este ușor să îți imaginezi cât de impozantă era la un moment dat.

În trecut, oameni din clasa înaltă să întâlneau aici pentru a lua parte la reprezentări de teatru și baluri dansante, dar a fost un loc popular și în rândul turiștilor. La interior să găseau mese de biliard și alte atracții care i-au făcut pe oameni să se întoarcă și să petreacă momente plăcute alături de prieteni. În prezent, cazinoul este un punct central al orașului Constanța, cu toate că nu i-ar strica niște renovări. Ultimele lucrări au avut loc în anii ’80.

Castelul de Lut, Valea Zânelor

castelul de lut

Poate nu ai auzit de acest loc până acum, însă sigur ai văzut la un moment dat niște fotografii sugestive pe internet. Acest loc nu este altceva decât o poveste devenită realitate. Niște persoane și-au vândut toate economiile de o viață pentru a putea recrea ce vezi doar în filme.

Ca materie primă pentru castel s-au folosit doar materiale naturale, elemente care atrag săptămânal sute de turiști. Acest loc în care liniștea se împletește cu bunul gust a luat naștere în 2014 și este de un real succes. Pe lângă pozele impresionate pe care le vei face aici, îți poți achiziționa și niște suveniruri care îți vor aminti cu drag de castelul de lut de lângă Sibiu.

Transfăgărășan

Unul dintre drumurile României care pare imposibil de parcurs, dar devenit celebru peste tot în lume datorită unui episod din Top Gear. Drumul a fost construit la începutul anilor 70, având ca scop protecția militară în cazul unei invazii sovietice. Cu toate că la acea vreme se credea imposibilă construcția acestui drum care traversează partea sudică a Munților Carpați, în special din pricina condițiilor meteo, se pare că imposibilul a devenit realitate.

Cei ce au vizitat deja acest drum știu că este deschis doar în perioada de vară, și se impune o limită de viteză de 40km/h. Iubitorii de frumos se vor bucura de un peisaj unic și pot alege dintre următoarele atracții pentru a-și îmbogăți traseul: o vizită la Cetatea Poenari, Via Ferrata din Canionul Valea lui Stan, Barajul Vidraru sau Cascada Călugărița printre altele.

Sighișoara, județul Mureș

Sighișoara este un tezaur românesc puternic influențat de Evul Mediu. Cu alte cuvinte, o cetate medievală cu turnuri la tot pasul. Dacă nu ai pășit până acum pe aceste meleaguri, odată ajuns acolo vei avea impresia că din moment în moment se poate ca un cavaler îmbrăcat în armură din cap până în picioare îți va tăia calea.

Turnul cu ceas va intensifica și mai mult acest sentiment, mai ales în momentul în care cei ajunge în Sala Armelor și mai apoi în Camera de Tortură.

Fie că îți place să petreci timp în natură sau preferi să admiri arhitectura de demult, țara noastră îți oferă o mulțime de atracții dintre care poți alege. Unele dintre acestea sunt mai aproape de casă, însă merită să parcurgi o mică distanță pentru a vedea unele locuri cu propriii ochi.  Lasă un răspuns

Site creat de