Social & Cultura, Important

Bolnavii din Cluj au nevoie, în continuare, de donatori de sânge

BLOOD NETWORK

În contextul pandemiei de COVID-19 şi al ordonanței militare de ieri vă informăm că restricția de deplasare a populației în afara casei nu se referă la deplasarea donatorilor de sânge către centrele de transfuzie locale sau regionale.

De la izbucnirea pandemiei Covid-19, numărul donatorilor a scăzut dramatic în Cluj, dar şi în ţară. Cu toate acestea, persoanele care suferă în continuare de alte afecţiuni au nevoie de sânge pentru a putea supravieţui.

Deplasarea donatorilor este de strictă necesitate pentru bolnavii din spitale care au nevoie de sânge și componente sanguine, așa cum a transmis zilele trecute și Ministerul Sănătății și Centrul Operativ pentru Situații de Urgență.

„Prin urmare, vă rugăm să faceți o declarație pe propria răspundere în care să specificați că vă deplasați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj să donați sânge în cazul în care sunteți întrebați și vi se solicită.

Noi oricum vă eliberăm după donare adeverința ca dovadă că ați donat, în vederea justificării deplasării la întoarcerea acasă.

Vă așteptăm, avem mare nevoie de voi„, au transmis reprezentanţii Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj.Lasă un răspuns

Site creat de