Social & Cultura

Bucătărie pentru familie: vezi cum să amenajezi un interior prietenos pentru copii

Bucătărie pentru familie: vezi cum să amenajezi un interior prietenos pentru copii

Gătitul împreună oferă distracție, bucurie și, de asemenea, îți permite să petreci timp de calitate în familie. De aceea, merită să-i implici pe cei mai tineri în munca din bucătărie. Aici, totuși, există îndoieli – mobilierul este suficient de rezistent la murdărie, zgârieturi și, mai ales, este echipamentul sigur pentru copii? Din fericire, există soluții care vor transforma bucătăria într-un loc tocmai potrivit pentru toată lumea.

Un loc pentru toată familia- cum alegi mobila de bucătărie?

O bucătărie pentru o familie cu copii are propriile reguli, iar siguranța este esențială. Alege materiale simple și încearcă să limitezi numărul de margini sau elemente proeminente (în special mânere). Prin urmare, construcția uniformă funcționează cel mai bine. 

Fronturile alese pentru mobila bucătărie, atât lucioase, cât și mate, ar trebui să fie, de asemenea, rezistente la zgârieturi și murdărie – la urma urmei, activitatea copiilor este adesea nestăpânită. Prin urmare, în loc de fronturile lăcuite, este mai bine să alegi unele mai solide. Nu sunt doar ușor de curățat, ci și rezistente la radiațiile UV (culorile nu se estompează) și la deteriorare. În bucătărie, creează o suprafață netedă, elegantă, care poate fi păstrată cu ușurință impecabil de curată.

Siguranța pe primul loc când vine vorba despre mobila bucătărie și accesorii

Dacă petreci timp în bucătărie cu copiii, trebuie să le asiguri siguranța. Ar trebui să ții cont de acest lucru atunci când cumperi aparate electrocasnice. În multe linii de produse, producătorii folosesc diferite tipuri de protecție care îi protejează pe copii împotriva arsurilor sau a pornirii dispozitivului fără știrea ta. 

În plus, ar trebui să ai grijă de organizarea corectă. Nu ar trebui să existe articole din sticlă, unelte ascuțite sau produse periculoase în dulapuri la îndemâna copilului. 

De asemenea, este important să ai grijă adecvată cu agenții de curățare. Tabletele colorate pentru mașina de spălat vase nu trebuie așezate în sertarele de jos, iar soluțiile de curățat nu trebuie așezate sub chiuvetă. O altă problemă se referă la alegerea accesoriilor care îi vor face pe cei mai tineri să se simtă confortabil. 

O zonă comună importantă – masă și scaune dining în centrul atenției

În bucătărie trebuie să existe și un spațiu pentru mesele în familie. În acest scop, merită să ai grijă de o masă confortabilă cu scaune dining pentru toată lumea. Zona de luat masa va juca aici unul dintre cele mai importante roluri, deoarece nimic nu reunește familia ca mesele pregătite împreună. 

Dacă copiii sunt mici, ar trebui să aibă scaune speciale de hrănire. Cu toate acestea, merită să le așezi la masă. La urma urmei, toată lumea ar trebui să se simtă parte a familiei încă de la început. 

A-i face pe ceilalți fericiți îți poate oferi multe momente de bucurie. Din acest motiv, atunci când amenajezi bucătăria, trebuie să ai grijă de detaliile care vor dovedi că toți membrii familiei tale sunt importanți.

Sursa de imagine: fizkes / Shutterstock.comLasă un răspuns

Site creat de