Social & Cultura

Buchete de flori pentru proaspete mămici

Buchete de flori pentru proaspete mămici

Nimic nu este mai frumos decât venirea pe lume a unui copil. Cele mai sincere și potrivite felicitări în acest caz se transmit printr-un buchet de flori. Florile sunt un simbol al vieții, al frumuseții ei și un semn al miracolului naturii. Tocmai de aceea, atunci când vrei să feliciti o proaspătă mămică, florile sunt cadoul la care trebuie să te gândești mai întâi. Pentru a le alege pe cele mai potrivite, citește acest articol pentru că astăzi tema aceasta o vom dezbate.

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi buchetul de flori?

În alegerea buchetului de flori potrivit pentru o proaspătă mămică stau la baza doar două criterii: sexul bebelușului și sensibilitatea celor doi. EI bine, în primele zile de viață micuții sunt extrem de sensibili, de aceea se recomandă întotdeauna ca florile pentru proaspetele mămici să fie trimise acasă. Există posibilitatea ca bebelușul să fie sensibil la polen, iar acasă mama poate așeza buchetul în altă camera. Tot din cauza sensibilității celui mic și de ce nu a mamei care tocmai a născut, evită să alegi un buchet de flori foarte parfumat.

Flori în funcție de sexul bebelușului

Un criteriu clasic și general în alegerea florilor pentru o proaspătă mămică constă în alegerea după  sexul bebelușului. Astfel, dacă un băiețel a venit pe lume pe poți alege un buchet de flori lila sau o combinație formată din alb și verde sau alb și albastru. Dacă pe lume a venit o fetiță, alege un buchet de flori care să conțină culori precum roșu, roz și alb.

O altă idee minunată poate fi reprezentată de buchete de flori în culori vesele, precum galbenul și portocaliul pentru mama. Dacă aceasta îți este o prietenă apropiată și tocmai a adus pe lume o fetiță, poți alege un buchet pentru mama și unul pentru fetiță… va fi cu siguranță primul buchet de flori primit de ea și va rămâne în amintire.

Flori în funcție de tipul lor

Un alt criteriu important în alegerea florilor constă în rezistența lor. Cel mai bine este să alegi flori rezistente pentru ca proaspătă mămică nu va avea foarte mult timp la dispoziție pentru a le întreține. De asemenea, alege flori cu semnificații  potrivite acestui eveniment frumos, precum:

Trandafirii roz –  semnifica bucuria și emoția, două stări pe care cu siguranță le simte fiecare mămică extrem de intens.

Lalelele  –  sunt flori vesele și colorate care transmit bucurie, speranță și optimism, lucruri pe care toate proaspetele mămici le simt, mai ales în primele săptămâni de viață ale celui mic.

În cazul în care nu știi sexul copilului sau proaspăta mămică are gemeni cu sex diferit, o alegere potrivită este un buchet de flori simplu cu flori albe care exprimă puritatea și inocența celui sau celor mici.

Așadar, atunci când alegi un buchet de flori pentru o asemenea situație, poți ține cont și de emoțiile pe care vrei să le transmiți și de relația dintre tine și mama copilului. Descopera acum buchetele de flori potrivite de la Maison d`Or.

Fotografie creată de Daria Shevtsova, de la PexelsLasă un răspuns

Site creat de