Politic, Important

BUGET | În ce proiecte se va investi în 2017 în Cluj-Napoca

Capitală Europeană a Inovării

Vineri, 24 februarie,  Primăria municipiului Cluj-Napoca a făcut public proiectul de buget pentru anul 2017 în vederea punerii la dispoziția cetățenilor interesați.

În conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind finanțele publice locale referitor la prevederile Proiectului de buget al municipiului Cluj-Napoca, acesta poate fi consultat pe site-ul instituției, www.primariaclujnapoca.ro, la secțiunea Dezbateri publice.

Potrivit Legii 273/2006, art. 39, persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere în perioada 24 februarie 2017 – 10 martie 2017 la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier, în atenția Direcției Economic

Valoarea bugetului general este de 1.350.999.000 lei, din care bugetul de funcționare reprezintă 907.324.000 lei, respectiv bugetul de dezvoltare 443.675.000 lei.

Proiectul de buget a fost construit având în vedere o serie de priorități pentru acest an. Lista de obiective prioritare prevede:

 1. Demararea unui nou program multianual de modernizare a infrastructurii rutiere care să cuprindă şi străzile din noile extinderi ale oraşului.
 2. Introducerea în circulaţie a 8 noi troleibuze şi achiziţia publică a altor mijloace de transport în comun noi: 50 de autobuze, 6 garnituri de tramvai şi 10 autobuze electrice.
 3. Crearea de benzi dedicate pentru transportul în comun pe axa est-vest, între Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi Calea Moţilor.
 4. Menţinerea gratuităţilor la transportul în comun pentru pensionari, studenţi şi elevi.
 5. Finalizarea unui parking suprateran şi începerea lucrărilor de construcţie la cel puţin 3 noi parkinguri.
 6. Pentru cartiere curate, se vor iniţia lucrările de amenajare a primelor 40 de platforme subterane de colectare selectivă a deşeurilor menajere.
 7. Atragerea de finanţări europene pentru reabilitarea termică a cel puţin 30 de noi blocuri.
 8. Finalizarea etapei a doua a reabilitării Pieţei Unirii şi pietonalizarea laturii de vest.
 9. Dezvoltarea unui sistem public de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, bolnave, vulnerabile sau singure.
 10. Deschiderea unei creşe pe str. Donath nr. 238, începerea construcţiei unei creşe pe str. Gr. Alexandrescu nr. 47A şi modernizarea creşei de pe Septimiu Albini nr. 91.
 11. Menţinerea alocărilor pentru educaţie prin investiţii în şcoli, oferirea de burse sau programul Şcoală după şcoală”.
 12. Extinderea capacităţii Sălii Polivalente la peste 9.300 de locuri, urmând să găzduim Campionatele Europene de Gimnastică şi o grupă a Campionatului European de Baschet Masculin.
 13. Susţinerea activităţilor culturale, sportive şi religioase din municipiu cel puţin la nivelul anului anterior. În anul 2017 începem implementarea programului cultural derulat de Casa Municipală de Cultură şi de Asociaţia „Centrul Cultural Clujean”.
 14. Digitalizarea activităţii administraţiei. Orașul nostru va fi gazda celui mai important eveniment internaţional în domeniul inovării susținut de Comisia Europeană, Conferinţa „Open Innovation 2.0”.
 15. Amenajarea a 3 noi parcuri pentru câinii cu stăpân şi extinderea Centrului destinat câinilor comunitari de pe strada Bobâlnei.
 16. Realizarea unui patinoar artificial în Parcul Central „Simion Bărnuţiu”.


1 Comment

 1. Pentru cartiere curate (PUNCTUL 6) nu este suficienta amenajarea de platforme subterane de gunoi, ci inlocuirea masinilor vechi de gunoi care lasa dare de lichid mirositor in urma! Aceste scursori de masini sunt cancerul cartierelor!

Lasă un răspuns

Site creat de