IT, Important

BuildYourRobot, internship-ul anual organizat de Stratec Biomedical a pus o echipă de 15 studenți în fața unei provocări complexe de inginerie

Artwork internship

Așa cum v-am obișnuit, organizăm anual internship-ul remunerat BuildYourRobot, în cadrul căruia creăm o echipă formată din studenți specializați în software, hardware și design mecanic, cu scopul de a construi un robot funcțional de la zero în doar trei luni.

Tema internship-ului de anul acesta a avut o complexitate semnificativă, astfel, am avut nevoie de o echipă pe măsură. În urma unei selecții riguroase, am recrutat cincisprezece studenți, fiecare motivat și talentat, iar cu această echipă am început munca.

Propunerea de la care a început întregul proces creativ a fost următoarea: luăm un șasiu standard și îl transformăm într-un instrument de preparare a probelor. Un punct central al temei a constat în dezvoltarea unei metode inovative, rapide și robuste de identificare și scanare a probelor de sânge ale pacienților, atunci când acestea sunt introduse în instrument.

Pentru aceasta am proiectat, construit și programat un scanner de coduri de bare bazat pe achiziția de imagini de la o cameră foto industrială, și nu pe un sistem LASER. Acest lucru ne-a permis să facem față încărcării rapide a mai multor seturi de eșantioane identificate prin coduri de bare standard, coduri QR și chiar să facem o analiză preliminară a fiolelor pacienților (detectarea nivelului de lichid).

Odată ce am reușit să găsim o soluție optimă pentru această problemă de design, optică, electronică și software, totul a intrat pe un făgaș normal și am reușit să construim un instrument funcțional de pregătire a probelor în mai puțin de trei luni. Privind retrospectiv, creativitatea soluțiilor și volumul de muncă investit în construirea robotului din acest an sunt impresionante și suntem mândri de rezultatul final.

Ceea ce este și mai important, probabil, este că aproape toți studenții participanți în program s-au alăturat echipei STRATEC la finalul internship-ului, având în viitor șansa de a contribui la proiecte cu impact global în sănătatea oamenilor.

echipa

Despre STRATEC Biomedical

Subsidiara clujeană a grupului STRATEC Biomedical AG a împlinit în acest an 10 ani, fiind un centru de inginerie R&D specializat în dezvoltarea de software, testare, hardware, embedded și design mecanic.

În sucursala clujeană activează în momentul de față peste 120 de angajați, specialiști în inginerie, recrutați din rândul studenților și absolvenților profilelor tehnice ale Universității Babeș-Bolyai și ale Universității Tehnice.

STRATEC BIOMEDICAL este o companie germană fondată în 1979, cu sediul general în Birkenfeld (Baden-Württemberg), ce are în prezent filiale în șapte țări din Europa, Asia și America: Austria, Elveția, Marea Britanie, România, SUA, China și Ungaria. Grupul are patru mari divizii – Instrumentation, Data Management, Molecular și Consumables – fiind specializat în automatizări și instrumentație pentru diagnoză clinică și industria IVD (în vitro diagnostics), software de laborator, precum și dezvoltarea de reactivi pentru colectarea, stabilizarea și purificarea ADN-ului și ARN-ului.Lasă un răspuns

Site creat de