Social & Cultura

Bulgaria – Primul loc care îți vine în minte ca să-ți înființezi o afacere

Bulgaria – Primul loc care îți vine în minte ca să-ți înființezi o afacere

Bulgaria este în prezent un „hub” de afaceri, un loc unde vin mulți oameni de afaceri sau investitori străini, pentru a-și deschide societăți comerciale, firme, companii. Cei care au decis să intre pe piața bulgară, trebuie să răspundă clienților lor în limba maternă a acestei țări, deci ar trebui să apeleze la serviciile unui avocat în Bulgaria. Pentru a atrage clienții de pe piața bulgară, textele de promovare trebuie revizuite de persoane specializate, care cunosc această limbă.

Ce trebuie să știi despre înființarea unei afaceri în Bulgaria?

Despre Bulgaria se spune că are o stabilitate economică și politică, acest lucru este un avantaj pentru desfășurarea activităților în Bulgaria, în afaceri. Bulgaria face parte din Uniunea Europeană. Nivelul de trai este destul de scăzut în comparație cu al altor țări europene. Forța de muncă este ieftină.

Antreprenorii consideră Bulgaria un loc bun pentru a înființa o afacere, datorită multor avantaje:

 • Costul chiriilor la case, apartamente este mic
 • Costul utilităților este scăzut
 • Impozitul pe profit este de 10%
 • Impozitul pe dividende este de 5%
 • Cota TVA este de 20%
 • Cota de export este 0%
 • În turism cota este redusă la 7%.

Aici poți afla toate avantajele înființării unui SRL în Bulgaria explicate de Avocat Denislav Marinow.

Un avocat poate ajuta foarte mult în procesul de înființare al unei firme, SRL, societăți comerciale în Bulgaria. El se poate ocupa de multe formalități necesare pentru acest proces. Patronul viitoarei firme va alege denumirea acesteia, iar de restul formalităților se poate ocupa un avocat, care cunoaște limba maternă a acestei țări.

Societatea comercială se înființează la Registrul Comerțului. Aici se depune dosarul cu documentele necesare înființării societății. Există anumite operațiuni de care se poate ocupa un avocat și anume: redactarea actului constitutiv și certificarea lui. Nu mai este necesară legalizarea actului la notar. Asociații trebuie obligatoriu să semneze acest act constitutiv.

Societatea va avea un administrator și 1-2 asociați. Administratorul va alege obiectul principal de activitate, în funcție de clasificare CAEN și obiectele secundare de activitate. De asemenea, va alege banca, unde se va deschide contul bancar.

Depunerea de capital social se poate face de către avocat. Pentru o societate se depune un capital minim de 1 EURO = valoarea minimă 2 BGN. Pentru o firmă se depune 50 EURO = 100 BGN.

Taxa BANK  este de 10 BGN = 5 EURO.

Un avocat în Bulgaria poate redacta declarațiile pentru asociați și administrator și de asemenea le poate certifica. Sunt necesare copii după actele de identitate ale asociaților și administratorului. După ce avocatul face aceste operațiuni, este necesară și prezența acestor persoane pentru semnarea declarațiilor. În conformitate cu prevederile legale, asociații nu trebuie să aibă acte penale, de aceea trebuie declarațiile lor, cu privire la asta.

business in Bulgaria 2

La Registrul Comerțului se rezervă denumirea pentru societatea respectivă, iar după ce se eliberează disponibilitatea pentru denumire, se poate obține la Notar specimenul de semnătură.

Este necesar și un contract de închiriere sau comodat pentru sediul societății. Un avocat poate redacta aceste contracte și le poate certifica. La semnarea lor este necesară prezența părților implicate. Sunt necesare și copii xerox după actele lor de identitate.

Dacă sediul social este într-un bloc de locatari, trebuie obținută o adeverință de la Asociația de proprietari. De asemenea se va redacta un tabel unde vor apărea semnăturile vecinilor din bloc.

Se poate apela la serviciile unei agenții imobiliare pentru a obține un sediu social sau un teren pentru desfășurarea activității. Cu ajutorul agenției imobiliare se poate închiria un spațiu care se alege în funcție de mai mulți factori (suprafață, zonă, chirie și altele).

Actele de înființare a societății se eliberează în termen de 7 zile. Asta înseamnă certificatul și avizele, încheierea de acordare a personalității juridice, etc.

Cu ajutorul unui contabil autorizat se poate ține contabilitatea firmei. Administratorul firmei poate apela la serviciile unui avocat pentru a fi pus în legătură cu un contabil bun.

Un avocat poate fi de ajutor și după înființarea afacerii. Antreprenorii au nevoie de un avocat pentru că astfel activitatea lor se poate simplifica destul de mult, mai ales în ceea ce privește întocmirea de acte notariale, convenții, acte pentru bunuri materiale, etc.

Un avocat oferă consultanță și multe servicii importante pentru că are experiență în multe domenii:

 • El poate oferi servicii de asistență juridică în multe probleme legate de afaceri
 • Poate ține evidența unor acte constitutive, le poate completa
 • Poate participa la licitații, la negocieri, la încheierea de tranzacții
 • Poate redacta diferite contracte
 • Poate însoți clientul la tranzacții imobiliare sau la negocierea unor contracte de închiriere a unui spațiu comercial, pentru că are experiență în Drept Imobiliar și de Proprietate
 • Poate reprezenta clientul în fața instanțelor sau organelor de stat
 • Poate oferi apărare juridică în instanța judecătorească, atunci când clientul a suferit anumite prejudicii cu privire la actele administrative, sau are alte probleme.

Un avocat în Bulgaria poate oferi consultanță pentru cetățenii străini ca să obțină vize, aprobări, cetățenie bulgară.Lasă un răspuns

Site creat de