Uncategorized

Burse de 150.000 de lei pentru studenţii consumatori de bere

studenţii consumatori de bere

Burse de 150.000 de lei pentru studenţii consumatori de bere

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție anunță începerea perioadei de depunere a aplicaţiilor pentru cea de-a cincea ediţie a burselor de cercetare pe care le pune la dispoziția pasionaților în domeniu din România. Ca şi în cazul edițiilor precedente, fondurile sunt destinate finanțării proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății.

Proiectele se pot depune pana pe 29 februarie 2016, iar evaluarea proiectelor va avea loc până la finalul lunii martie 2016. Valoarea totală a burselor se ridica la 150.000 de lei.

Şi în această iarnă, demersul Centrului de Studii se adresează cercetătorilor din înteaga țară. Astfel, caravana Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie se va îndrepta către trei orașe universitare de anvergură – Iași, Cluj și Galați – pentru a discuta direct cu pasionații de cercetare.

Anul acesta am avut bucuria să putem face publice rezultatele primului studiu derulat în România, chiar de către cercetători români, privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman. Proiectul de cercetare a fost câștigător al primei ediții a burselor noastre și credem că ne-a oferit posibilitea de a aduce în atenția publicului larg și a comunității medicale, informații valoroase legate de consumul moderat de bere. Acum așteptăm cu nerăbdare și rezultatele proiectului câștigător al celei de-a doua ediții, cu speranța că vom reuși să completăm cu date relevante cercetările desfășurate în întreaga lume pe tema berii. Între timp, însă, avem bucuria să anunțăm startul unei noi perioade în care pasionații de cercetare de la noi din țară își pot trimite proiectele pe adresa Centrului nostru. Așa că vreau să le urez succes și putere de muncă tuturor celor care vor aplica ediția aceasta.”, declară Dr. Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Bursele de cercetare oferite de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție le sunt adresate studenților în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiție fiind ca aceştia să aparțină unor centre de învăţământ superior sau centre de cercetare din România.

Studenţii la medicină pot aplica începând cu anul patru. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific.

Mai multe detalii legate de criteriile de eligibilitate, dar și de modalitățile de înscriere pot fi consultate pe site-ul oficial al Centrului de Bere, Sănătate și Nutriție http://www.beresanatatenutritie.ro/. Proiectele se vor depune în variantă electronică, pe e-mail, la adresa: centru@beresanatatenutritie.ro.

Inițiativa înființării Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție aparține unor reprezentanți ai mediilor universitare, medicale și de cercetare de la noi din țară. Membrii fondatori fiind: Dr. Corina – Aurelia Zugravu, Lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului, Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar General, şi Dr. Mihaela Begea, Doctor în Știinţe Inginereşti.

Proiectul a fost lansat oficial în lună martie 2012 și are drept obiectiv principal investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii științifice şi diseminarea informaţiilor în rândul comunității medicale și a publicului larg.0 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de