Social & Cultura

Burse în valoare de 7000 Euro pentru tinerii muzicieni talentați din România

chitara muzician

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România anunță lansarea concursului pentru acordarea Burselor UNIMIR 2016-2017. Bursele UNIMIR se acordă tinerilor muzicieni talentați, cu vârsta cuprinsă între 12 și 24 ani, integrați în sistemul de învățământ din România. Cuantumul bursei lunare este de 100 EURO și se acordă pentru o perioadă de 10 luni, unui număr de 7 tineri.

Criteriul principal de selecție constă în evaluarea datelor artistice ale candidatului, relevanța dosarului, concursurile din palmaresul fiecărui candidat și capacitatea de transcendență în lucrările interpretate.

Calendarul concursului de atribuire a Burselor UNIMIR 2016-2017 este următorul:

25 aprilie — lansarea anunțului Burselor UNIMIR 2013-2014

25 aprilie — 19 mai — Primirea dosarelor de înscriere

19 — 20 mai — Evaluarea dosarelor de înscriere

21 mai — Anunțarea concurenților calificați

22 mai — Etapa finală a concursului

23 mai — Anunțarea câștigătorilor Burselor UNIMIR

‘UNIMIR s-a implicat în promovarea tinerelor talente în diferite localități ale țării (București, Râmnicu Vâlcea, Brăila, Sfântu Gheorghe, Reșița), sprijinind tinerii muzicieni autentici în activitatea practică de apariție publică cu diverse acompaniamente, pian sau orchestră. Începând cu 2012, Consiliul Director al UNIMIR a inițiat un program de burse pentru tineri. Anul acesta, același consiliu a decis, la propunerea mea, creșterea numărului de burse acordate. Vă mărturisesc că bursele UNIMIR sunt acoperite din cotizațiile membrilor noștri.’, a declarat Miltiade Nenoiu, Președintele UNIMIR.

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România este o organizație nonprofit și nonguvernamentală, constituită prin asocierea liberă a personalităților care s-au distins în arta creației interpretative prin activitate individuală de referință în plan național și internațional. UNIMIR statuează ca principiu fundamental libertatea concepției artistice și largul schimb de opinii, în temeiul unui profesionalism riguros, neadmițând sub niciun motiv afilierea la vreo ideologie de orice natură și urmărind sub toate aspectele promovarea valorilor reale pe tărâmul artelor. Singura politică este cea strict culturală, tinzând către fructificarea maximă a energiilor pe plan artistic spiritual.Lasă un răspuns

Site creat de