Social & Cultura

Căderea părului la bărbați – cauze și soluții cu rezultate rapide

Căderea părului la bărbați - cauze și soluții cu rezultate rapide

Schimbarea alimentației și reducerea stresului sunt principalele schimbări pe care le recomandă specialiștii pentru a preveni căderea părului la bărbați. Din păcate, aceste soluții nu sunt suficiente în unele cazuri și, pe măsură ce se înaintează în vârstă, trebuie recurs și la alte metode mai eficiente.

Descoperă în continuare toate cauzele care duc la căderea părului la bărbați, dar și soluțiile la care se poate apela pentru restabilirea bogăției capilare.

Căderea părului la bărbați – cauze frecvente

Fenomenul de cădere a părului la bărbați trebuie tratat diferit față de cel întâlnit în cazul femeilor. Principalul motiv pentru care trebuie abordată diferit problema este factorul declanșator – alopecia androgenetică în 95% dintre cazuri, o afecțiune genetică, moștenită pe linie paternă.

Iată și alte cauze:

  • dezechilibrele hormonale;
  • stresul excesiv;
  • alimentație dezechilibrată (deficit de fier sau de proteine);
  • infecții fungice netratate ale pielii capului;
  • scăderea bruscă în greutate;
  • circulația deficitară la nivelul scalpului;
  • folosirea unor produse agresive;
  • unele medicamente (anticoagulante, antidepresive, citostatice).

Căderea părului la bărbați: la ce soluții poți apela?

– Adoptă o alimentație echilibrată. Obiceiurile alimentare sănătoase te ajută să ai părul mai des și mai strălucitor. Un rol important îl joacă proteinele și fierul, dar și câteva vitamine din complexul B – vitaminele B2, B6, B7 și B8. Un rol benefic mai au și vitaminele C, D și E pe care le poți procura ușor din fructe, legume, nuci și semințe. Așadar, introdu mai des în meniul tău: pește, spanac, morcov, avocado, fructe de pădure, roșii, ardei, broccoli, migdale, ciuperci, conopidă, dovlecei și soia.

Fă niște analize de sânge pentru a te asigura că nu ai anumite deficiențe de vitamine ori minerale. Apoi discută cu un medic care să te ajute cu interpretarea lor. Pentru suplimentarea dozei zilnice de minerale și vitamine poate fi necesară administrarea unor suplimente alimentare pentru căderea părului.

– Folosește șampoane pentru căderea părului la bărbați. Nu doar în dieta zilnică trebuie să faci modificări, ci și în raftul de produse de îngrijire. Alege produse care previn pierderea excesivă a părului, întăresc rădăcinile firelor și care stimulează circulația de la nivelul scalpului, precum: șamponul anticădere Simpliq și șamponul Labo Crescina HFSC. Tratamentul poate fi completat și prin aplicarea unor fiole pentru stimularea creșterii părului, care se aleg în funcție de stadiul afecțiunii.

– Redu nivelul de stres. Grijile cotidiene reprezintă unul dintre cel mai de temut dușmani ai părului și nu numai, astfel că nu trebuie lăsate să îți controleze viața. Tehnicile de relaxare bazate în special pe practicarea respirației profunde vor face adevărate minuni.

– Fă exerciții fizice. Sportul nu te ajută doar să te menții în formă, ci și să te relaxezi și să îți îmbunătățești circulația sângelui, astfel că este un aliat și în prevenirea căderii părului la bărbați.

Pe lângă aceste metode, specialiștii mai recomandă și renunțarea la vicii (alcool, tutun, etc). Dacă nu observi nicio îmbunătățire, consultă un specialist care îți poate evalua corect starea de sănătate și te poate ajuta să găsești tratamentul potrivit.

Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la PexelsLasă un răspuns

Site creat de