Social & Cultura

Cadourile pentru nași – ce semnifică acestea și când trebuie dăruite?

cadou pentru nasi

Cadoul pentru nași, în termeni populari ”plocon”, reprezintă un semn de mulțumire față de acestea pentru anumite favoruri sau servicii. Încă din cele mai vechi timpuri, atât la sate, cât și la orașe, mirii ofereau daruri nașilor ca semn de respect și dragoste pentru că au ales să le devină părinți spirituali.

În zilele noastre, darurile oferite nașilor nu mai poartă denumirea de plocon, dar asta nu înseamnă că acest obicei a murit. În zilele noastre, aceste daruri sunt mai mult formale și simbolice, care trebuie alese în funcție de personalitatea acestora, dar și relația pe care o aveți. Totodată, acestea trebuie să le amintească cu drag de evenimentul la care au fost părtași.

Sunt o mulțime de cadouri pentru nași de la Jess Print din care poți alege, în funcție de bugetul disponibil, dar și de semnificația emoțională pe care vrei să o împărtășești. Nu ar strica să iei în calcul vârsta, preferințele, coupația sau hooby-urile acestora atunci când alegi darul. Dacă sunt persoane apropiate de vârstă poți chiar să le întrebi ce își doresc, fără a te simți stânjenit.

Dacă nașii nu formează un cuplu și sunt doar cunoștințe trebuie să alegi un cadou distinct pentru fiecare dintre ei. În cazul nașei poți opta pentru o cutie de bijuterii elegantă, iar în cazul nașului o sticlă de vin vechi sau un set de stilouri personalizate. Indiferent de ce alegi cadoul trebuie să fie ca o urare de ”bun venit” în familia voastră.

Ce alte opțiuni de cadouri mai ai pentru nași?

Cadouri pentru casă

Cadourile pentru casă sunt întotdeauna o alegere inspirată, practică și deloc costisitoare. În plus, în acest caz nu va trebui să îți faci griji de achiziția unui cadou separat pentru fiecare dintre ei. În alegerea unui astfel de dar vârsta este cea mai importantă – nașii tineri sunt extrem de încântați de cadourile moderne, gadgeturi și tehnologii; în cazul unor nași mai în vârstă o bună opțiune este să alegi un dar personalizat, cum ar fi o ramă foto sau un tablou.

Cadouri hobby

Pasiunile sunt foarte diferite, însă când vine vorba despre cadourile pentru nași cea mai bună opțiune este să investești în hobby-urile lor.  Dacă le place să călătorească îi poți surprinde cu un set de coperți personalizate pentru pașapoarte. Dacă nașul este un mare cunoscător de vinuri, nu ar strica să adaugi în vinotecă un sortiment unic, în ediție limitată.

Cadouri tradiționale

Un dar religios, cum este o icoană argintată, este o bună alegere. Pentru nașă poți opta pentru o bijuterie din aur, iar pentru naș o carte de rugăciuni. Oricare ar fi opțiunile tale ia în calcul motivul evenimentului și personalitatea lor. Chiar poți să îndrăznești să le cumperi cadouri distincte.

Cadouri creative

Dacă nașii tăi sunt persoane creative sau artiști trebuie să cumperi un cadou care să se potrivească firii lor. Dacă apreciază pictura poți comanda un tablou personalizat pe numere, pe care să îl coloreze. Dacă iubesc muzica le poți oferi bilete la concertul trupei preferate.

Cadouri pentru nașii aventurieri

Dacă iubesc să călătorească, la munte sau la mare, sau doar le place să descopere lucruri noi, atunci darul ales trebuie să se potrivească acestui tip de activitate. Important este să fie oferite din suflet!

Photo by Tamanna Rumee on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de