Social & Cultura

Cum să alegi cafeaua perfectă pentru espressorul tău de cafea?

cafeaua perfectă

Diminețile perfecte încep cu o cană de cafea aromată, care să-ți dea energie pe parcursul zilei. Desigur, această băutură magică, cum ar numi-o majoritatea dintre noi, se poate prepara în diverse moduri, în funcție de preferințe: de la folosirea ibricului, până la espressor sau chiar filtru de cafea. Mai mult decât atât, pentru pasionații de cafea, experiența pregătirii acesteia este un adevărat ritual, ce trebuie respectat cu strictețe.

Totuși, cel mai important pas pentru a te bucura din plin de savoarea ei, este alegerea cafelei potrivite. Pentru că majoritatea persoanelor dețin un espressor, vom vorbi astăzi despre pașii pe care trebuie să îi urmezi astfel încât să optezi pentru cea mai bună variantă de cafea.

1.  Ce tipuri de cafea există?

În funcție de modelul de espressor pe care îl deții, poți achiziționa două tipuri diferite de cafea:

  • Cafea boabe: care îți oferă o aromă fresh și este cea mai recomandată pentru a te bucura de buchetul de note amărui și îmbietoare. Aparatele ce au încorporate sisteme de măcinare se reglează foarte ușor, în funcție de băutura pe care vrei să o pregătești: de la un espresso puternic, până la un delicios cappuccino, oferind exact gustul de care trebuie să te bucuri.
  • Cafea măcinată: o opțiune mai convenabilă și mai prietenoasă, din punct de vedere al bugetului, însă una care își pierde din proprietăți și savoare. De obicei, aceasta vine într-o pungă sigilată, însă după desfacere, te sfătuim să muți conținutul într-un recipient din sticlă.

Ține cont de aceste informații când vrei să-ți schimbi espressorul și nu uita să descoperi selecția variată de espressoare de cafea de la Rohnson, pentru a face o alegere de calitate.

2.  Calitatea

Cafeaua de specialitate trebuie atent aleasă, în funcție de următoarele categorii: originea, gradul de prăjire și calitatea. În funcție de locul în care aceasta este cultivată, aromele și gustul poate fi diferit. Cafeaua din Africa este recunoscută la nivel mondial pentru notele fructate, în timp ce boabele din America Latină oferă o anumită dulceață aparte. Prăjirea, procesul cel mai important de transformare a cafelei, joacă un rol esențial. Cu cât gradul de prăjire este mai ridicat, cu atât aroma sa este mai bogată și mai intensă.

Acest proces se face doar de către specialiști și implică mai mulți pași pentru a ajunge la rezultatul mult dorit. Dacă ai un buget mai mare și ești atent la ce cafea consumi, te sfătuim să o alegi pe cea de specialitate. Aceasta poate fi achiziționată direct din cafenele sau de la producători. Spre deosebire de cea pe care o găsim în supermarketuri, ea ne oferă o experiență completă, păstrându-și beneficiile o perioadă îndelungată de timp.

Nu în ultimul rând, ține cont de modelul de espressor pe care îl deții. Acesta poate să vină cu o serie de recomandări referitoare la anumite lucruri legate de cafea: gradul de măcinare, temperatura de pregătire și presiune. Cu atât mai mult, în funcție de băutura pe bază de cafea pe care vrei să o pregătești, fii mereu atent cu cantitatea pe care o folosești. Aceasta poate influența gustul final.

Sperăm că aceste sfaturi îți vor fi de mare ajutor și că vei reuși să alegi tipul de cafea potrivită pentru dimineți de succes!

Photo by Chevanon Photography: https://www.pexels.com/photo/white-ceramic-mug-on-espresso-machine-filling-with-brown-liquid-302894/Lasă un răspuns

Site creat de