Social & Cultura

Cafeaua, sursa noastră zilnică de sănătate pentru corp și minte

cafea

Cafeaua reprezintă unul dintre cele mai comune moduri în care ne începem diminețile, aspect care transformă cafeaua într-un element component al vieții noastre de zi cu zi.

Deși o consumăm zilnic, de foarte puține ori luăm în calcul beneficiile pe care această băutură populară le are asupra organismului uman. Cafeaua are o istorie destul de îndelungată, iar acest lucru a dat posibilitatea specialiștilor de a o studia în mod corespunzator, astfel că, astăzi avem la dispoziție studii complexe în aceasta privință.

Deși lucrurile par cât se poate de simple în ceea ce privește cafeaua, aceasta încă rămâne un subiect care împarte consumatorii în două tabere. În timp ce unii consideră cafeaua un real beneficiu pentru organism, alții văd în această un viciu care nu este tocmai benefic pentru organism. Studiile recente însă au scos la iveală faptul că un consum moderat de cafea are un număr impresionant de beneficii asupra organismului.

Una dintre marile descoperiri în ceea ce privește beneficiile cafelei este faptul că un consum regulat de cafea poate reduce substanțial riscul apariției diabetului de tip II. La nivelul județului Cluj erau înregistrate la sfârșitul anului 2015 un numar de peste 30.000 de cazuri de diabet, iar acest număr pare sa fie intr-o creștere constantă în ultimii ani.

Totodată, consumul de cafea înseamnă simultan și un plus de energie pentru organism. Dacă este consumată cu aproximativ 30 de minute înainte de orice efort fizic intens, o cafea va preveni apariția oboselii musculare. În plus, cofeina, ingredient pe care îl regăsim în cafea este recunoscută pentru capacitatea sa de a îmbunătăți memoria pe termen scurt dar și capacitatea de concentrare în situații solicitante.

Cafeaua reprezintă startul fiecărei zile pentru cei mai mulți dintre noi, motiv pentru care este deosebit de important să alegem întotdeauna o cafea de calitate. O cafea de calitate înseamnă o aromă deosebită, dar și un număr de beneficii pentru organism mult mai variat. Cafeaua se regăsește astăzi pretutindeni sub diverse forme, astfel că fiecare dintre noi putem putem avea acces la aceste beneficii ale cafelei” a declarat Molnar Iosif Nicolae, administrator al unui magazin online de cafea.

Cafeaua poate îmbunătăți activitatea cardiacă și protejează ficatul de diverse boli. Trebuie totuși menționat faptul că toate beneficiile cafelei apar numai în momentul în care consumul de cafea este unul cât se poate de moderat (nu mai mult de 2 cești pe zi).

Orice exces de cafea poate transforma aceste beneficii în probleme de sănătate.1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de