Timp liber

Călătoria cu animalul de companie: sfaturi de siguranță pentru câinele sau pisica ta

Veste bună pentru iubitorii de animale: acestea au voie să intre în Aeroportul Cluj-Napoca

Plănuiești o vacanță sau o călătorie scurtă și vrei să-ți iei câinele sau pisica cu tine? Află ce să iei cu tine și cum să îți protejezi animalul de companie pe tot parcursul drumului.

Cu toții trebuie să ne odihnim uneori, inclusiv câinii și pisicile. Datorită acestor sfaturi, vei învăța cum să călătorești cu câinele sau pisica ta și să ai grijă de siguranța, relaxarea și distracția lor pe tot parcursul călătoriei și să petreci o vacanță fără griji cu care toată lumea va fi mulțumită: tu, familia ta și animalul tău de companie.

Pregătește-te înainte de călătorie

Pregătirea animalului de companie este esențială. Verifică din timp dacă toate vaccinările sale sunt actualizate, astfel încât, dacă este necesar, să-l poți vaccina la timp. Înainte de a pleca, nu uita să deparazitezi și să î protejezi împotriva puricilor și căpușelor.

Dacă mergi în regiuni cu climă caldă și umedă, tunde blana animalului de companie pentru a o menține mai răcoroasă. La părul scurt, de asemenea, este mai ușor să observi și să prinzi căpușele. Bineînțeles, trebuie să ții cont recomandările specialiștilor, ținând cont de ce rase de caini deții.

Microcipurile te vor ajuta să identifici animalul de companie în cazul în care acesta se pierde. Dacă nu are deja un microcip, discută cu medicul veterinar despre motivul pentru care ar trebui să fii tentat să faci acest tip de etichetare. Dacă câinele sau pisica ta au deja un microcip, asigură-te că datele tale de contact sunt actualizate.

Cum să-ți transporți animalul?

Când călătorești, vei avea nevoie de:

 • Cutie de transport
 • Boluri portabile sau pliabile pentru hrană și apă
 • Jucăria preferată
 • Cutie de gunoi dacă călătorești cu pisica
 • Pungi pentru fecalele de câine
 • Așternut
 • Gulere
 • Protecție împotriva paraziților și alte medicamente pe care le ia animalul tău de companie

Ce ar trebui să iei în considerare atunci când călătorești cu animalul de companie?

Deși este posibil ca animalele de companie să nu fi avut paraziți sau căpușe până acum, lucrurile se pot schimba unde mergi în vacanță. Noul mediu înseamnă noi provocări care sunt adesea periculoase pentru sănătate.

Pentru a-ți proteja animalele de companie, ține cont de pașii următori:

 • Protejează-ți animalul de companie cu un preparat antiparazitar care combate căpușele, puricii, insectele zburătoare și păduchi
 • Fii deosebit de atent când îți plimbi câinele în pădure sau parc.
 • Verifică zilnic dacă nu a prins o căpușă – trece degetele peste părul animalului, pentru a simți dacă este ceva. Acordă o atenție deosebită capului și gâtului, pieptului, spațiilor dintre labe și zona din jurul gurii.
 • Indiferent de destinația ta, trebuie să te gândești cum să îți aduci pisica sau câinele acolo. Toate țările și mijloacele de transport au reguli și precauții diferite.

Dacă te vei pregăti pentru călătorie cu mult timp în avans, există șanse mari ca vacanța ta cu întreaga familie să fie petrecută în relaxare, indiferent unde mergi și cum ajungi acolo.Lasă un răspuns

Site creat de