Din Oras

Caminul de batrani – o solutie potrivita? Afla acum

Caminul de batrani

Atunci cand un membru al familiei, precum un parinte sau un bunic, nu mai poate sa aiba singur grija de el, este timpul sa te gandesti la o solutie adecvata.

Sa ingrijesti un senior poate fi complicat, si din acest motiv exista locuri special create care vin in ajutorul persoanei dragi. Afla din randurile de mai jos tot ce trebuie sa cunosti despre un camin de batrani.

Camin de batrani

Decizia de a muta persoana draga intr-un centru specializat nu este intotdeauna usoara. Ceea ce trebuie sa stii este ca bunicul sau parintele tau va fi ingrijit si va putea socializa intr-un astfel de camin. Mai mult, daca persoana respectiva sufera de diverse afectiuni si nu se mai poate deplasa sau nu mai poate sa-si ia medicamentele, aici va beneficia de ingrijire specializata.

Ce pasi trebuie sa urmezi?

Daca ai decis ca cea mai buna solutie este sa duci persoana draga intr-un camin de batrani va trebui sa urmezi niste etape. Iata cum trebuie sa procedezi:

  • alege un centru de batrani – important este sa gasesti acel camin potrivit cat mai bine cu nevoile persoanei dragi. Viziteaza mai multe azile si cere recomandari inainte de a semna un contract. Mergi la vizionari pentru a stii exact care este locatia si in cat timp poti ajunge acolo in caz de urgenta. In felul acesta vei putea observa si camerele, vei discuta cu personalul si cu alti rezidenti. Nu uita sa intrebi daca in incinta azilului exista un medic cu experienta care poate asigura monitorizarea pacientului;
  • ajuta-ti ruda sa-si ia ramas bun de la vechea locuinta – despartirea de locul unde seniorul a locuit ani de zile poate fi dificila. Din acest motiv specialistii recomanda sa apelezi la ajutorul unui terapeut sau psiholog, mai ales daca observi ca persoana draga este deprimata. Altfel, poti incerca diferite tehnici: organizeaza un pranz cu toata familia in care seniorul sa discute despre amintiri si despre momentele frumoase petrecute impreuna cu cei dragi. In felul acesta va observa ca toata lumea este alaturi de el si se va simti mai confortabil. Ajuta-l sa-si impacheteze lucrurile si sa-si alega obiectele personale cu valoare sentimentala care il vor insoti la camin;
  • discutati despre tot ce se va intampla – important este sa-i prezinti seniorului ca aceasta mutare va fi in avantajul lui. Intr-un centru specializat va beneficia de ingrijire corespunzatoare, va putea socializa cu alti rezidenti, va urma activitati recreative, va scapa de grija gatitului si a curateniei, va primi suport pentru activitati zilnice de baza, precum imbracatul sau igienizarea, nu mai trebuie sa stea cu grija medicamentelor deoarece asistentele i le va oferi la orele stabilite. Mai mult, il vei vizita in mod regulat si va putea petrece timp cu cei dragi. Un alt avantaj este acela ca va putea comunica oricand cu tine prin intermediul telefonului sau a internetului.

Acte necesare

Pentru a putea beneficia de serviciile unui camin de batrani este necesar sa intocmesti un dosar cu acte. In functie de centrul ales, aceste documente pot sa difere, insa cele mai importante sunt: copie dupa certificatul de nastere si cartea de identitate, certificat de casatorie, certificatul de deces al partenerului daca este cazul, hotarare de divort daca este cazul, dosarul medical, talonul de pensie, adeverinta de la medicul de familie, declaratie pe propria-raspundere.

Acceseaza site-ul batranetifericite.rosi vei descoperi un camin de batrani preturi bune, care poate fi potrivit cu nevoile tale si ale seniorului. Vei fi incantat sa afli ca persoana draga tie va fi monitorizata de o echipa de specialisti in domeniu si va putea investi timp in hobby-urile sale!

Date de contact:

E-mail: contact@batranetifericite.ro

Telefon: 0722 624 264Lasă un răspuns

Site creat de