Social & Cultura

Campania #1banpentrupian a ajuns la final, iar Blüthner Grand Piano va avea primele apariții publice

Blüthner Grand Piano
Campania #1banpentrupian a ajuns la final, iar initiatorii anunță cu bucurie că Blüthner Grand Piano are primele apariții publice astăzi și sâmbătă, în cadrul concertelor de jazz și gospel: Elena Mîndru & Jyväskylä Big Band (Finlanda), în 15 septembrie si Joshua Nelson, the creator of Kosher Gospel Music, în 17 septembrie.
 
Pianul a fost recondiționat de echipele Jazz Day și Beard Brothers prin campania #1banpentrupian. 

Povestea pianului începe în 1955, în Leipzig, Germania, în fabrica producătorului de top Blüthner. Grand Piano, marca Blüthner, ajunge la Cluj-Napoca, în anii ’60, la Casa de Cultură a Studenților unde întâlnește de-a lungul timpului aplauzele publicului, pianiști și profesori înzestrați. Cei 50 de ani în care a fost pedagog pentru zeci de generații de elevi și gazdă pentru sute de artiști, își lasă amprenta pe Blüthner Grand Piano, al cărui sunet obosește. Deși odinioară se afla în centrul atenției pe mijlocul scenei, după anii 2000, lumina reflectoarelor îl surprinde tot mai des în colțuri, mascându-i lipsa de strălucire, zgârieturile și loviturile timpului.

Recondiționat prin campania #1banpentrupian, în august 2016, Blüthner Grand Piano are acum clape și ciocănele noi, sunet cristalin și vivace, straie noi și-o strălucire aparte!

Pregătit să primească primele aplauze în 15 și 17 septembrie, va încânta publicul cu treceri de la jazz la gospel, fiind în același timp instrument muzical și vedeta serii, alături de numele de pe afiș: Elena Mîndru, Jyväskylä Big Band, Tuomas J. Turunen și Joshua Nelson.

… povestea lui continuă. O filă de istorie și-o vedetă pentru următorii 70 de ani.Lasă un răspuns

Site creat de