Social & Cultura

Campania "Dați 1ban pentru pian" – Se dorește recondiţionarea pianului studenților de la Casa de Cultură

0859c5e1 d9b2 4e55 a85b c41e860f8038

Clujenii sunt invitați să dea 1 ban pentru pian, într-o campanie de strângere de fonduri pentru recondiționarea pianului studenților de la Casa de Cultură.

Pianul buclucaș este din anii ‘60 la dispoziția tinerilor artiști ai Clujului în Casa de Cultură, fiind instrumentul pe care au cântat și s-au specializat toate generațiile de studenți ajunse până în prezent la școlile clujene de muzică. Pianul, model Forster (grand piano), necesită o urgentă recondiționare, vechimea mecanismului intern împiedicând păstrarea acordajului pe termen mai lung de câteva zile, iar aspectul exterior al acestuia lasă de dorit.

Beard Brothers și organizatorii Jazz Day își unesc forțele și pornesc campania de fundraising Dați 1 ban pentru pian. 2500 de euro sunt necesari pentru recondiționarea pianului, iar cei doi parteneri își propun să strângă această sumă până în 1 iunie și, chiar să organizeze un recital de pian în această dată, dacă suma se strânge mai repede iar pianul iese din procesul de recondiționare.

Dați 1ban pentru pian / #1banpentrupian este modalitatea prin care noi dorim să îi răsplătim pe cei care ne înfrumusețează viața prin muzică. Oricât de talentat este un artist, fără repetiții, muncă și formare continuă nu o să aibă șanse reale pe piață. Campania noastră este un apel la susținerea tinerelor valori locale. E incontestabilă valoarea culturală pe care o are acest pian, pe ale cărui clape și-au format mâna muzicieni cu reputație ai Clujului, ca Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Dima Belinski, Marius Pop sau generații întregi de studenți. Ar fi păcat să-l neglijăm până în momentul în care recondiționarea lui nu ar mai fi posibilă ” spune Tudor Vesa, manager Jazz Day.

Salutăm inițiativa organizatorilor Zilei Internaționale a Jazzului de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de care dispun studenții care ne calcă pragul zilnic, pentru că studenții de astăzi sunt artiștii de mâine, iar acest proiect nu este altceva decât o investiție în viitor, care contribuie la un potențial succes al tinerilor artiști formați de școala clujeană de muzică” spune Flavius Milășan, directorul Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

Unul din scopurile Beard Brothers este de a susține valorile și arta. Suntem bucuroși să ne alăturăm initiațivei Jazz Day, de a recondiționa un pian cu istoric care a susținut multe momente artistice cu valoare și care, în același timp va ajuta noile generații de artiști. Suntem optimiști că vom reuși să readucem pianul la pontețial maxim și că va fi un real ajutor pentru studenții clujeni. Beard On!” spune Cornel Hoza, președinte Beard Brothers.

Suma necesară pentru recondiționarea pianului este de 2500 de euro și este colectată astfel:

# donație directă în contul Asociației Beard Brothers, cont deschis la Banca Transilvania, numărul: RO58BTRLRONCRT0249735201, cu mențiunea donație pentru campania #1banpentrupian

# donație în urna mobilă pe care Beard Brothers o vor aduce pe 22 aprilie la concertul dedicat Zilei Internaționale a Jazzului de la CCS;

# 20% din vânzările de bilete de la Ziua Internațională a Jazzului se vor duce către campania 1banpentrupian;

# achiziționarea unuia din cele 10 bilete VIP JAZZ DAY. Prețul unui bilet VIP este de 150 de lei, iar contravaloarea celor 10 bilete VIP va fi donată integral campaniei #1banpentrupian. VIP Jazz Day cuprinde pe lângă locurile foarte bune și beneficii precum acces backstage, autograf de la artiști. Pentru achizitionarea biletelor VIP, doritorii pot trimite mail la contact@beard-brothers.ro.

Ziua Internațională a Jazzului, 22 aprilie, Concert de Gală

Ziua Internațională a Jazzului 2016, un concert aniversar de gală care va reuni pe scena de la Cluj într-un show unic, peste 50 de muzicieni, maeștri ai improvizației in jazz.

Provocarea ediției a 5-a Jazz Day va fi prima parte a showului, dedicată celor 2 compozitori ai standardului de jazz „Take Five”, Paul Desmond şi Dave Brubeck. Pentru prima dată „Take Five” va fi pus în scenă cu influențe simfonice, tradiționale, folclorice naționale, lăutărești. Pentru interpretarea îndrăznețului Take Five, pe scena Casei de Cultură vor urca Fanfara Transilvania, Gaio Big Band, condus de dirijorul Ștefan Vannai, Swing Mob Quartet și Orchestra Concertino formată din muzicienii Orchestrei Naționale Române din Cluj-Napoca și ai Filarmonicii de Stat Transilvania, sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje.

Seara dedicată jazzului se încheie cu 2 super recitaluri energice și antrenante de jazz – funk – groove – soul – electronic, pregătite de oaspeți de peste hotare Michele Villari Quartet (IT) și Sir Waldo Weathers (USA).

Bilete pentru concertul de gală dedicat Zilei Internaționale a Jazzului sunt disponibile online pe biletmaster.ro.Lasă un răspuns

Site creat de