Din Oras

Campania de prevenire a furturilor din locuinţe ,,Hoţii sunt creativi, fii preventiv!” la Cluj (FOTO)

Campania de prevenire a furturilor din locuinţe

Campania naţională de prevenire a furturilor din locuinţe ,,Hoţii sunt creativi, fii preventiv!” a fost lansată la nivelul judeţului Cluj.

Azi, 5 septembrie, la sediul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a avut loc lansarea campaniei naţionale de prevenire a furturilor din locuinţe ,,Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”, proiect iniţiat de către Poliţia Română, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.

Lansarea campaniei a fost marcată prin organizarea, pe raza întregului judeţ, a unor  acţiuni de informare a cetăţenilor cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţă, fiind distribuite materiale preventive.

Campania se derulează până la sfârşitul anului în curs, în activităţile circumscrise acestui proiect fiind angrenaţi poliţiştii de prevenire, de investigaţii criminale, proximitate şi ordine publică.

Poliţiştii vor participa la întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari şi alte grupuri ţintă în vederea transmiterii de informaţii destinate prevenirii furturilor din locuinţe şi vor fi intensificate acţiunile stradale şi distribuirile de materiale tematice, pentru creşterea gradului de conştientizare a publicului larg cu privire la vulnerabilităţile care pot duce la comiterea de furturi din locuinţe.

RECOMANDĂRI:

  • Nu permite accesul perasoanelor necunoscute în locuinţă;
  • Când lipseşti de acasă, nu lăsa ferestrele deschise;
  • Evită să vorbeşti despre plecarea în concediu, atât în faţa necunoscuţilor, cât şi pe reţelele sociale;
  • Dacă nu petreci noaptea acasă, lasă o lumină aprinsă sau un aparat de radio pornit;
  • In cazul in care lipseşti o perioadă mai lungă de timp, roagă-ţi prietenii sau vecinii să treacă pe la tine, să ridice corespondenţa;
  • Montează la vedere plăcuţe de atenţionare cu privire la existenţa unui sistem de securitate;
  • Achiziţionează întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina.

 Lasă un răspuns

Site creat de